HODNIK JE BIO MRAČAN! Oštećena detaljno opisala kako izgleda studio u kom je pretrpela seksualno zlostavljanje od strane Aleksića
Foto: Nenad Kostić

Suđenje se nastavlja 3.marta

HODNIK JE BIO MRAČAN! Oštećena detaljno opisala kako izgleda studio u kom je pretrpela seksualno zlostavljanje od strane Aleksića

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume i reditelju koji je optužen da je polaznice svog dramskog studija "Stvar srca" seksualno uznemiravao i silovao.

Oštećena M. Ć. na početku svog svedočenja rekla je da ostaje pri svom ranijem iskazu.

- Ostajem pri svemu što sam rekla, ali želim da napomenem da se osećam veoma poniženo - rekla je ona na početku, a zatim dodala da je u studio "Stvar srca" koju je držao okrivljeni Mika Aleksić došla kao dete.

- Za studio sam čula kad sam imala 6 ili 7 godina i to od kume mojih roditelja koja je svoju decu poslala kod Mike i školu. Tada mi je napomenula da se ne čudim ako se Aleksić bude ponašao čudno, jer ima svoja neka pravila i da je veoma strog, jer je on takav. Nakon audicije koju sam prošla zajedno sa još jednom devojčicom ostala sam u Mikinoj školi narednih 11 godina - rekla je oštećena.

Miroslav Mika Aleksić, Viši Sud, suđenje, suđenje Miroslavu Miki Aleksiću
foto: Nenad Kostić

Ona je dodala i da je tada glumu doživljavala kao igru, a kasnije je, kad je bila treći rezred srednje škole, odlučila da se posveti režiji, a ne glumi.

- Ja mogu i magarca da upišem na FDU, to je Mikina čuvena rečenica za nas koji smo hteli da se upišemo na fakultet - rekla je svedok oštećena M. Ć.

Nakon niza pitanja branioca Mike Aleksića oštećenoj, sudija mu je izrekao dve opomene, jer je smatrao da pitanja koja postavlja nisu adekvatna i konkretno postavljena pa se branilac na svako od njih bunio sa nizom komentara, pa je u jednom trenutku atmosfera dovela do ključanja i povišenog tona.

Oštećena je detaljno opisala kako izgleda studio u kom je pretrpela seksualno zlostavljanje od strane Mike Aleksića.

- Hodnik u kom se meni sve desilo bio je mračan jer svetlo verovatno nije radilo - rekla je M. Ć. nakon čega je suđenje prekinuto i biće nastavljeno 3. marta kada se očekuje da ona detaljno opiše užase kroz koje je prošla.

Takođe, za taj termin određeno je i da treća Oštećena I. V. bude saslušana.

Podsetimo, pre nje Aleksić se suočio, oči u oči, sa oštećenom N. V. kojoj je postavljao pitanja.

Kurir.rs/B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track