BELIVUK NERVOZAN, USTA MU SE SUŠE: Posle pretnji advokatici vođa klana pokušao da se opravda: MORAM SEBE DA OPEREM OD OVOGA
Foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

suđenje veljinom klanu

BELIVUK NERVOZAN, USTA MU SE SUŠE: Posle pretnji advokatici vođa klana pokušao da se opravda: MORAM SEBE DA OPEREM OD OVOGA

Crna Hronika -

Posle optužbi Vesne Golubović, advokatice porodice ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, da joj Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe šalje poruke seksualne konotacije preko stakla u sudnici, on je pokušao da se opravda na današnjem ročištu protiv njega i njegovih saradnika.

Nakon što je sudija pozvala Belivuka da izađe za govornicu i upitala ga o čemu se radi on je odgovorio da je šokiran i da mora sebe da "opere od ovoga".

"Šokiran sam, upoznali ste nas sve do sada. Ovo, ja to ne radim. Ne znam ni šta sam uradio. Jeftini publicitet prave, usta mi se suše od nervoze. Prošli put je Golubovićka konstatovala da se plaši kako Miljković ispituje Lalića. Juče je Lalića ispitivala o nekoj torbici, a torbicu niko nije pominjao.

Specijalni Sud, govornica, suđenje, Veljko Belivuk, Belivuk za govornicom
foto: Privatna arhiva

Ranije ga je pitala kada je Belivuk pisao sa Veličkovićevog telefona. Non-stop pričaju i domunđavaju se. Ja nju ne znam, kako može da vidi da sam je pogledao, ništa nisam uradio nisam joj pretio. Moram sebe da operem od ovoga, predmet me ne interesuje u odnoosu na ovo", rekao je Belivuk posle čega je vraćen u boks za optužene.

Sudija je upozorila sve prisutne da ne dozvoljava vređanje i da uvažavanje ličnosti mora da postoji.

Advokatica Vesna Golubović je predložila da se pogleda video zapis sa kamera.

"Videćete ono što sam rekla. Mislim da sam do sada pokazala puno poštovanje prema odbrani i okrivljenima, a publicitet mi uopšte nije potreban i ova vrsta publiciteta može biti veoma uznemirujuća za moju porodicu", rekla je Golubovićeva.

Veljko Belivuk, Specijalni Sud
foto: Nenad Kostić

Da podsetimo advokatica Golubović je u jednom momentu na ročištu uplakana rekla da joj je Belivuk pretio.

- Sudija, slučajno sam pogledala u boks ka optuženima, Belivuk mi upućuje uzemirujuće i vrlo neprijatne poruke, konkludentno. Mislim da je ovo što slušamo već dovoljno neprijatno, molim vas reagujte - kroz suze je rekla advokat.

Ona je iz tada sudnice izašla uplakana, a sudija je odlučila da napravi pauzu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track