ŠPIJUNSKA OPREMA KAO U FILMOVIMA: Hrvatina obukli za sve pare, a kamere stavili u DUGMIĆE I SATOVE! "Zvicer je ZADOVOLJAN"
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Shuttrestock, Ilustracija

šokantno

ŠPIJUNSKA OPREMA KAO U FILMOVIMA: Hrvatina obukli za sve pare, a kamere stavili u DUGMIĆE I SATOVE! "Zvicer je ZADOVOLJAN"

Crna Hronika -

Svedok-saradnik u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, juče je svedočio o zločinima ove kriminalne grupe koja nisu navedena u optužnici podignutoj protiv njih, a između ostalog, otkrio je i kako je vršena primopredaja novca i oružja.

Kako je ispričao, za posebne situacije koristili su posebnu "špijunsku opremu", kako bi zadovoljli svoje vođe i prilikom primopredaje napravili snimak osobe sa kojom bi se nalazili.

Naime, posle ubistva Nikole Mitića, u avgustu 2020, Belivuk ga je kontaktirao i rekao mu da treba da ide da preuzme 300.000 evra.

- Veljko i Marko su bili van zemlje, Miloš sa porodicom na moru i trebalo je Marko Budimir i ja da odredimo mesto da se nađemo, ja sam odredio park kod mostarske petlje, Srđan Lalić je trebalo da slika primopredaju. Belivuk mi je pisao posle par dana i rekao da će ovi koji treba da nam daju novac odrediti mesto i vreme, ali je ostalo da treba da uslikamo čoveka. Tog dana kada smo trebali da se nađemo da uzmemo novac, kamera i slikanje su otpali, pa smo se našli u stanu kod Lalića. Lalić je predložio da uzmem kameru naočare i sat kameru. Odlučili smo da nosim košulju, otišli smo do Novog Beograda, kupili sat i naočare u jednom stanu, otišli smo do Ušća da kupim košulju, odlučio sam da budem u teget varijanti, nosio sam svetlo plave patike i kačket. Stavili smo i kameru dugme, u drugo dugme, a sat je bila druga varijanta - nastavio je Bojan Hrvatin.

1 / 4 Foto: Kurir.rs

Kako je naveo, Belivuk je trebalo da mu javi kada je sastanak, kao i da su Marko Budimir i Srđan Lalić trebali da mu budu pratnja.

- Mesto gde smo trebali da se nađemo je u Milutina Milankovića, auto kojim je trebao čovek da dođe je beli "punto". Ja sam došao pola sata ranije, kada je došlo vreme da se vidim sa njim, okrenuo sam sat, kamera je bila na 12 časova, šetao sam da vidim da li je čovek došao. Dok sam šetao oko tog mesta, video sam tog belog "punta" sa crnim krovom, bila je i šifra koju sam trebao da mu kažem, bilo je ime nekog grada. Rekao sam mu šifru, izašao je iz kola, predao mi je dve sportske torbe. Veljko mi je toga dana, da napomenem, rekao da će biti 600.000 a ne 300.000 evra. Odatle sam po nalogu Veljka, taksijem trebao da odem do menjačnice u Cara Dušana, preko puta škole - nastavio je Hrvatin.

Nikola Mitić, Bojan Hrvatin
foto: Kurir

Kada je stigao u menjačnicu po nalogu Belivuka rekao je isto šifru grada i rekao da ga "Best šalje".

Rekao je da su izbrojali pare i da je falilo 300 evra.

- Ostavio sam, kako mi je rečeno, 300.000 a ostatak od 299.700 evra sam stavio u ranac i krenuo ka ZOO vrtu, pokupili su me Lalić i Budimir, a oni su otišli Miljkovićevoj ženi da odnesu pare. Kada smo stigli u stan na Dedinju, gledali smo snimak, pisali su Veljko i Marko da je Zvicer zadovoljan što smo uspeli da snimimo čoveka koji je predao. Učestvovao sam u još dve primopredaje, jedna oružja, druga motorcikla - nastavio je Bojan Hrvatin svoje izlaganje pred sudom.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Bonus video:

08:39

VELJA NEVOLJA ODREDIO NASLEDNIKA?! Stručnjak za bezbednost tvrdi da je zloglasni klan i dalje aktivan NAJAVIO NOVA HAPŠENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track