ODBEGLI ZVICEROV POLICAJAC OPTUŽEN U SRBIJI! Milovića terete da je sa radnicom BIA i njenim mužem prebacivao pare iz Holandije
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, printscreen beraneonline.me, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

ODBEGLI ZVICEROV POLICAJAC OPTUŽEN U SRBIJI! Milovića terete da je sa radnicom BIA i njenim mužem prebacivao pare iz Holandije

Crna Hronika -

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv odbeglog crnogorskog policajca Ljube Milovića za kog se sumnja da je bio bliski saradnik vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i drugih zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjenicnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu koji je naveo da okrivljeni i njihovi branioci imaju rok od tri dana da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Policajac sa Zvicerom i Belivukom
Policajac sa Zvicerom i Belivukomfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

U Zvicerovom zagrljaju

Za policajcem Ljubom Milovićem traga se mesecima, a u javnosti je postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovćem, koji su u Beogradu uhapšeni 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su počinili najmanje sedam surovih ubistava.

Osim policajca Milovića, za kojim je i crnogorsko tužilaštvo raspisalo poternicu, optužnicom kojom im se na teret stavlja i pranje novca kao i krivično delo iz zakona o tajnosti podataka, obuhvaćeni su i S.K. A.M, D.J, M.K, D.J, M.P, M.K, i Ž. F.

Bračni par Dušica i Danijel J.
Bračni par Dušica i Danijel J.foto: Drustvene Mreže

Podsetimo, među pripadnicima grupe su radnica Bezbednosno-informativne agencije Dušica J. kao i njen suprug Daniel J., inače radnik MUP-a. Grupa se inače sumnjiči da je novac, za koji se veruje da potiče od prodaje droge kamionima kamufliranim cvećem prebacuje iz Holandije u Crnu Goru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track