UHAPŠENI BRAT UČESNIKA ZADRUGE BIO VOJNIK UBIJENOG VOĐE SUROVOG KLANA?! Evo s kim je sarađivao Ajdarpašić koji je pao s kokainom!
Foto: Twitter Printscreen/Ministarstvo spoljnih poslova Urugvaja, Pritscreen/Instagram

šokantno

UHAPŠENI BRAT UČESNIKA ZADRUGE BIO VOJNIK UBIJENOG VOĐE SUROVOG KLANA?! Evo s kim je sarađivao Ajdarpašić koji je pao s kokainom!

Crna Hronika -

Baranin Ardijan Ajdarpašića, brat bivšeg Zadrugara, navodno je bio čovek od poverenja ubijenom vođi barske grupe Alana Kožara, inače bliskog saradnika škaljarskom klanu, dok je njegov sunarodnik Stojan Dabanović, s kojim je uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji u Urugvaju zbog šverca 450 paketa kokaina pre tri godine sam sebe raniou.

Kako prenose crnogorski mediji, podsetimo, njima je određen pritvor do 120 dana, a vrednost zaplenjene droge procenjena je na oko 16 miliona dolara. Navodno, Ajdarpašića i Dabanovića urugvajska policija označila je kao organizatore šverca skoro 500 kilograma kokaina.

ardijan ajdarpašić
ardijan ajdarpašićfoto: Pritscreen/Instagram

- U akciji "Virtus" 24. marta uhapšeno je 16 osoba i u Urugvaju je zaplenjeno 489 kilograma kokaina. Među privedenima su Barani Stojan Dabanović i Ardijan Ajdarpašić - prenele su Vijesti. Dabanović i Ajdarpašić, kako navode, uhapšeni su tokom racije u kući, koja se nalazi na šetalištu u gradu Siudad de la Kosta. Inače, akcija je osim u ovom gradu, istovremeno izvedena i u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru.

Inače, dvojica uhapšenih crnogoraca, navodno se u crnogorskoj policiji vode kao bezbednosno interesantne osobe.

velika zaplena droge u urugvaju
velika zaplena droge u urugvajufoto: Twitter Printscreen/Ministarstvo spoljnih poslova Urugvaja

- Ajdarpašić je već privođen zbog pokušaja ubistva V. B. u maju 2019. u jednoj kladionici i neko vreme je proveo u pritvoru. Pošto je tri puta pucao u sugrađanina, pobegao je s lica mesta ali se sutradan predao policiji i priznao da je izvršio krivično delo - prenosili su mediji ranije.

Navodno, bio je blizak ubijenom vođi škaljarskog klana Alanu Kožaru, a široj javnosti je postao poznat pošto se uključivao dok mu je brat Mensur bio u Zadruzi. Podsetimo, Kožar je ubijen 23. jula 2020. godine zajedno sa Damirom Hadžićem kada su ih egzekutori izrešetali sa 29 hitaca na grčkom Krfu.

alan kožar
alan kožarfoto: MUP RS

Drugi uhapšeni, Dabanović je privođen i to zbog toga što je lažno prijavio da je neko pucao u njega i njegovog prijatelja, iako je slučajno on ispalio hice iz pištolja.

- Dabanović je 15. novembra 2020. godine dok je čistio oružje u svojoj kući u Baru, i tom prilikom rani sebe i prijatelja Olivera Jovanovića, a zatim u policiji naveo da je neko sumnjiv pucao u njih i da je pokušao da ih ubije - preneli su ranije crnogorski mediji i dodali:

- Istragom je utvrđeno da ih niko nije pokušao da ih ubije, a potom su uhapšeni na jednom barskom bulevaru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track