POZNATO KADA BRAJAN VOLŠ PONOVO IZLAZI PRED SUD: Preti mu doživotna robija zbog ubistva supruge, Beograđanke Ane Volš
Foto: Instagram/anawalshe, EPA Craig Walker/ Pool

ubistvo srpkinje

POZNATO KADA BRAJAN VOLŠ PONOVO IZLAZI PRED SUD: Preti mu doživotna robija zbog ubistva supruge, Beograđanke Ane Volš

Crna Hronika -

Brajan Volš (48), koji je optužen da je u porodičnoj kući u Kohasetu 1. januara ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39) trebalo bi da se pojavi pred sudom 27. aprila. Kako prenoe mediji, suđenje po optužbama da je suprugu ubio, potom raskomadao njeno telo testerom za metal i delove bacio na različite deponije, zakazano je za 10 sati

Brajan Volš u sudnici
Brajan Volš u sudnicifoto: Printscreen Facebook

- Okružni tužilac okruga Norfolk Majkl Morisi 30. marta je podigao optužnice protiv Volša za ubistvo supruge, dovođenje policijske istrage u zabludu, odnosno ometanje pravde i za uništavanje ljudskog tela - preneli su američki mediji.

Podsetimo, Volš je pred sudom trebalo da se pojavi juče, ali je datum pomeren za 27. april, pošto je Velika porota potvrdila optužbe koje se odnose na brutalno ubistvo supruge. Prilikom prvog pojavljivanja pred Okružnim sudom u Kvinsu u januru, Brajan Volš je bio nasmejan i kratko je izjavio da "nije kriv".

Prema navodima optužnice po kojoj mu preti doživotna kazna zatvora, optuženi je suprugu ubio u novogodišnjoj noći, u podrumu kuće, dok su njihova deca spavala.

Brajan i Ana Volš
Brajan i Ana Volšfoto: Privatna Arhiva

- Ključni dokazi koji ga terete su tragovi krvi pronađeni u kući, snimci sa različitih sigurnosnih kamera na kojima se vidi da je obilazio deponije, zatim stvari Ane Volš koje su pronađene pre spaljivanja na deponijama, a na kojima je bilo tragova krvi žene, kao i pretraga koju je preko interneta vršio sa tableta njihovog sina. Na internetu je između ostalog pretraživao "10 načina da se uništi telo, koliko se dugo telo oseća, u koju državu pobeći" - preneli su mediji. Na deponiji u blizini kuće majke Brajana Volša, kako su podsetili, pronađeni su peškiri, papuče, odelo, narukvica, ogrlica, čizme, Prada torbica, ali i kovid potvrda o vakcinaciji na ime Ane Volš.

- Pronađena je i testera za metal, sekira, makaze za sečenje - potvrdili su ranije iz tužilaštva i naveli da se sumnja da je motiv zločina to što je Ana Volš nameravala da ostavi supruga.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track