"VISOK, LEP MOMAK U TEGET KOMBINEZONU" Komšinica klanice u Surduku pričala sa Belivukom, a nije ni znala ko je! UMALO BILA UBIJENA
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović/ Mondo

"VISOK, LEP MOMAK U TEGET KOMBINEZONU" Komšinica klanice u Surduku pričala sa Belivukom, a nije ni znala ko je! UMALO BILA UBIJENA

Crna Hronika -

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojoj se sudi za sedam ubistava pred Specijalnim sudom u Beogradu, prema navodima optužnice, ubila je i Gorana Mihajlovića (22), a potom njegovo telo spalila u dvorištu kuće u Surduku. Sam postupak spaljivanja, sasvim slučajno, videla je komšinica iz tog sela koja je čak i porazgovarala za opasnim kriminalcima, ni ne sluteći da su upravo spalili telo mladića kako bi sakrili zločin. O toj komšinici govorilo se i na poslednjem ročištu, kada je okrivljeni saradnik Nikola Spasojević do detalja opisao kobni dan, a portal Nova.rs otkriva šta je V. P. pričala policajcima o tom danu.

Dojučerašnji saradnik i pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Nikola Spasojević, koji je u zamenu za blažu kaznu odlučio da sarađuje sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i do detalja ispriča sve njemu poznate detalje o klanu i načinu njegovog funkcionisanja, osvrnuo se, pored ostalog, i na ubistvo Gorana Mihajlovića odgovarajući na pitanja advokata njegove porodice, Ivana Ninića.

Tada je ponovo pomenuta komšinica koja je kobnog dana naišla dok su spaljivali Mihajlovićevo telo u jednoj kući u Surduku.

1 / 15 Foto: Privatna Arhiva

Bio je to april 2019. godine, kada je Goran Mihajlović misteriozno nestao, a kasnije će se ispostaviti da je tada ubijen. Komšinica kuće u Surduku je policajcima ispričala da je kobnog dana osetila da se njenim komšilukom širi miris paljevine, što je zaintrigiralo da izađe i vidi o čemu se radi, posebno jer se radi o vikend naselju u koje vlasnici kuća dolaze povremeno, a tek mali broj njih u njima boravi tokom čitave godine.

Izašavši iz svoje kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini Belivukove „klanice“ u Surduku, videla je kako su se u dvorištu okupili neki njoj nepoznati mladići koji su zapalili vatru. Tog dana duvao je vetar, pa se zabrinula da bi se plamen mogao raširiti. Zbog toga je odlučila da ih opomene.

„Pazite vi to, jel znate vi šta je vetar“, opomenula ih je žena aludirajući na jak vetar koji je duvao i visok plamen.

Oni su joj ljubazno objasnili da su angažovani da sređuju dvorište, rekli joj da je kuća prodata i da novi vlasnik želi da mu prostor oko kuće bude „kao dnevna soba“.

Komšinica je ispričala da je razgovarala sa jednim od njih, a da je u daljini, prema ulici, videla još jednu osobu. Pojasnila je da se iznenadila da uopšte postoje preduzeća koja se bavi čišćenjem i sređivanjem dvorišta, ali joj ta informacija u prvi mah nije bila čudna jer je povezala sa činjenicom da počinje proleće, te da vlasnici uglavnom u tom periodu godine dolaze na duže.

Osoba sa kojom je razgovarala, za koju će se kasnije ispostaviti da je okoreli kriminalac, stajala je na oko metar od nje, a opisala ju je kao visokog, lepog mladog momka, u urednom kombinezonu teget boje, čistog, vrlo razboritog, kako je rekla, „onako, na mestu“.

„Namestili“ ga drugovi

Mihajlović je otet i ubijen aprila 2019. godine u Beogradu, a za njegovu likvidaciju optuženi su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlado Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. Tačan motiv ubistva još nije sasvim jasan, premda se pominjalo da je Mihajlović pratio članove Belivukove grupe. Na poslednjem ročištu pominjala se i njegova uloga u ubistvu Davorina Baltića, pripadnika kavačkog klana u Beogradu.

Goran Mihajlović, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Kurir, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Mihajlović je, kao i sve druge Belivukove žrtve, najpre otet, a potom ubijen u kući u Surduku. Njegovo telo je potom spaljeno, a da je postao žrtva klana Belivuk – Miljković najpre su posumnjali njegovi bližnji. Kako je kasnije ispričala njegova supruga, u vestima je videla video snimak hapšenja Belivukove grupe, gde je zapazila mašinu za proizvodnju ekstazija koja je pripadala njenom suprugu.

Vlasnica kuće supruga opasnog „kavčanina“

Kuća u Surduku, u čijem su se dvorištu dešavala ova zlodela, saslušavana je u postupku protiv Veljka Belivuka. Ispostaviće se da je reč o Aleksandri Živković, supruzi Radoja Živkovića koji je uhapšen zbog ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu. Ispričala je da je upravo njen suprug Radoje imao ključ od kuće.

„Kuća je moja, nasledila sam je. Nisam znala šta se u njoj dogodilo dok policija nije zvala da dođem na pretres. Rekli su mi tada da je pronađena kost“, rekla je navodno Aleksandra u istrazi.

Ona je tada navela da u kuću odlazi najčešće njen otac, povremeno vikendom ali da u toj kući niko ne živi i da im je to vikendica.

„Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema“, rekla je ona na saslušanju.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track