SKOČIO KROZ PROZOR DA SE SPASE Potresna ispovest učenika koji je BIO NA SPISKU: "Video sam tela dok padaju, svi su mi bili bliski"
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

STRAVIČNO

SKOČIO KROZ PROZOR DA SE SPASE Potresna ispovest učenika koji je BIO NA SPISKU: "Video sam tela dok padaju, svi su mi bili bliski"

Crna Hronika -

Stravična tragedija koja se juče dogodila na Vračaru kada je učenik sedmog razreda hicima iz pištolja svog oca ubio sedam devojčica i jednog dečaka u školi, kao i pripadnika obezbeđenja, digla je ceo svet na noge.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Naime, kako Kurir saznaje, dečak koji je bio na spisku, uspeo je da iskoči kroz prozor kada je dečak koji je ubio osmoro vršanjaka upao u učionicu.

- Čekao je da čuvar zvoni za početak časa, ubio je prvo njega, pa je ušao na čas, upucao nastavnicu i učenike iz prve klupe, video sam kako tela padaju i drug i ja smo odmah iskočili kroz prozor. On je pobegao u jednu firmu, ja sam samo trčao. Svi sa spiska su mi bili drugovi, od nas ga niko nikada nije izbegavao. Jedan od drugara sa spiska bio je u subotu sa njim na rodjendanu i nije primetio ništa čudno. Trenirao je i košarku pored svih aktivnosti. Juče kad smo uveče prišli školi pozlilo mi je. Svi do jednog sa spiska i oni koje je ubio bili su mu jako bliski - kaže nam on.

Podsetimo, učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, dok je ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track