UHAPŠENI CRNOGORCI U AUSTRALIJI RADILI ZA KAVAČKI KLAN? Imali razrađen plan, ali je policija upala na brod i našla 850 kg kokaina
Foto: Printscreen Youtube

put droge

UHAPŠENI CRNOGORCI U AUSTRALIJI RADILI ZA KAVAČKI KLAN? Imali razrađen plan, ali je policija upala na brod i našla 850 kg kokaina

Crna Hronika -

Proverava se da li su osumnjičeni kapetan Milan Begović sa Luštice i pomorac Radovan Vujičić radili za kavački kla

Crnogorski državljani, kapetan Milan Begović sa Luštice i pomorac Radovan Vujičić, uhapšeni su u Australiji, zbog sumnje da su švercovali 849,5 kilograma kokaina, čija ulična vrednost iznosi oko 375 miliona dolara.

Policija tvrdi da su crnogorski državljani znali za kokain sakriven na brodu za prevoz tereta, te da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea kako bi ga pokupila druga grupa.

Australija, zaplena droge
foto: Printscreen Youtube

Droga je pronađena pre oko dve nedelje u luci Kvinana, a posle istrage uhapšena su dvojcia crnogorskih državljana, kao i još tri člana posade broda "ST Point".

- "ST Pinot" je 27. maja, nakon petonedjeljne plovidbe iz Južne Amerike, stigao na terminal za rasute terete Kvinana u blizini luke Frimentl u zapadnoj Australiji. Tu su pripadnici federalne policije i graničnih službi, postupajući po prethodno prikupljenim obaveštajnim podacima, upali na brod i na njemu pronašli skoro 900 kilograma kokaina. Droga upakovana u 29 vodonepropusnih paketa bila je sakrivena u jednom od balastnih tankova 190 metara dugog broda za prevoz rasutih tereta - prenose Vijesti.

Australija, zaplena droge
foto: Printscreen Youtube

Izvori iz istrage navode da postoje određene indicije koje ukazuju na to da je ova droga pripadala kavačkom klanu.

- Proverava se da li su uhapšeni kapetan i pomorac iz Crne Gore radili za kavački klan, jer je tokom ranijih istraga protiv Radoja Zvicera, odbeglog vođe tog klana, otkriveno da je deo kokaina koji je putovao iz Južne Amerike transporotvan i u Australiju - objašnjava izvor.

Plan bio da drogu bace u more

Australijska policija dobila je informaciju da će krajem maja u vodama zapadne Australije biti relizovana švercerska operacija međunarodnog kriminalnog kartela, a u kojoj će sa jednog trgovačkog broda u more biti bačena veća količina upakovane droge, a koju će onda pokupiti neko manje plovilo i doneti na obalu, te predati australijskom ogranku te kriminalne organizacije.

Australija, zaplena droge
foto: Printscreen Youtube

Kurir.rs - E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track