BABI ODREĐEN PRITVOR ZBOG BRATOUBISTVA KOD MLADENOVCA: Oglasio se Viši sud, evo zbog čega osumnjičena ostaje iza rešetaka
Foto: Nenad Kostić

viši sud u beogradu

BABI ODREĐEN PRITVOR ZBOG BRATOUBISTVA KOD MLADENOVCA: Oglasio se Viši sud, evo zbog čega osumnjičena ostaje iza rešetaka

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj ženi (56) odredio pritvor koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenoj određen s obzirom da je za krivično delo za koje se okrivljena, između ostalog, tereti propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

tragedija u mladenovcu
tragedija u mladenovcufoto: Nenad Kostić

Okrivljenoj ženi na teret se stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Podsetimo, žena je osumnjičena da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju kada je njen stariji unuk (14) pre dva dana istom tom puškom usmrtio svog dve godine mlađeg brata kod Mladenovca.

- Navodno, dečak je uzeo već napunjenu pušku i iz šale rekao. "Ma, sad ćeš da vidiš", onda je opalio i usmrtio brata. Čim je shvatio šta je uradio, bacio je oružje, potrčao vičući: "Ubio sam brata" i istrčao iz dvorišta i nije pokuašo da pobegne, već da traži pomoć - rekle su ranije komšije ove porodice za Kurir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track