DEČAK-UBICA IZ "RIBNIKARA" HOĆE DA NAPIŠE KNJIGU I OPIŠE ZLOČIN? Šok tvrdnje, navodno poslao poruku roditeljima: "ZGRNUĆU MILIONE"
Foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

vreme provodi čitajući knjige

DEČAK-UBICA IZ "RIBNIKARA" HOĆE DA NAPIŠE KNJIGU I OPIŠE ZLOČIN? Šok tvrdnje, navodno poslao poruku roditeljima: "ZGRNUĆU MILIONE"

Crna Hronika -

Dečak (13) koji je 3.maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja "OŠ Vladislav Ribnikar" i koji je posle zločina zatvoren u bolnici, kako Republika saznaje, izrazio je želju da napiše svoju autobiografiju i opiše svoj zločin.

Dečak je od 3. maja zatvoren u Klinici u Beogradu gde je pod stalnim nadzorom lekara koji ga veštače, ali i policajaca koji su tu da se pobrinu da on ne pokuša da pobegne, samopovredi se ili da ga neko na napadne.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Nemanja Nikolić

Tokom boravka on najviše slobodnog vremena provodi čitajući knjige koje mu je dostavila njegova majka, zbog čega je i dobio ideju o pisanju.

Kako sagovornik portala Republika saznaje, dečak je postao opsednut pisanjem knjige.

- Knjiga koju ću napisati opisaće sve što se izdešavalo u mom životu! Kažu da sam car, a ova knjiga će sve te ljude zanimati, a zaradiću milione jer me ljudi vole! Zašto ne bi znali sve? Napisaću je tako dobro da će svima biti interesantna - navodno ponavlja dečak.

Izvor portala kaže da je dečak uveren da mora da napiše svoju autobiografiju i opiše sve što je prethodilo zločinu kao i sam masakr na Vračaru.

- Neprekidno priča da će napisati knjigu koja će se odnositi na njegov život od ranog detinjstva, pa do današnjeg dana. Ponavlja kako će to biti obimno delo. I da će detaljno navesti razloge koje su ga naveli da počini ono što je uradio u svojoj školi kao i kako je to planirao i izveo - objašnjava izvor portala Republika.

Ponašanje dečaka od početka šokira lekare koji ga veštače, jer njegovo ponašanje i način komunikacije sa njima nije uobičajen za tinejdžera, a i njegove izjave i pitanja, kao i poruke koje je pokušavao da prosledi roditeljima u najmanju ruku su čudni.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, policijska traka, uviđaj
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo njegov otac je u pritvoru jer je dečak zločin izvršio njegovim pištoljem, a tužilaštvo vodi istragu i da li su otac i majka zapuštali i zlostavljali svog sina.

Odlukom suda njima je izrečena i mera zabrane raspolaganja imovinom, koja je kako je utvrđeno znatna i procenjuje se na više od milion evra, a pre samo dva dana ocu dečaka su zamrznuta i sva novčana sredstva na računima i sav novac kojim raspolaže prenesena su u depozit javnog izvršitelja gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Kurir.rs/Informer/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track