PSIHOLOŠKA ANALIZA ISKAZA DEČAKA UBICE! Psihološkinja otkrila kakva je uloga roditelja: Ovo je rekla o njegovom SUSRETU S MAJKOM
Foto: Kurir TV, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

kurir televizija

PSIHOLOŠKA ANALIZA ISKAZA DEČAKA UBICE! Psihološkinja otkrila kakva je uloga roditelja: Ovo je rekla o njegovom SUSRETU S MAJKOM

Crna Hronika -

Na naslovnoj strani Kurira danas donosimo šok detalje koje je 13-godišnjak, počinilac masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribrikar, otkrio tokom saslušanja. Saznajte više u našem štampanom izdanju.

Dečak-ubica, koji je izvršio stravičan masakr, ostao je potpuno hladan i bez ikakvih emocija kada je video majku tokom saslušanja u utorak. Iako se očekivalo da će susret sa najbližima slomiti, dečak je ostao nepokolebljiv uprkos odvajanju od porodice i stalnom boravku u psihijatrijskoj ustanovi.

I dalje se raspravlja o njegovom psihološkom profilu. Reporterka Kurira, Emilija Gojković, razgovara upravo o tome sa psihologom i psihoterapeutom, Draganom Ivanović.

Emilija Gojković
foto: Kurir tv

Novinarku Kurir TV Emiliju Gojkovič zanimalo je šta nam otkriva ovo saslušanje?

Na osnovu činjenica koje imamo, još uvek nemamo tačno utvrđen profil, ali analiza psiholoških testova doneće više informacija o njemu.

06:42

Otkriveni šokantni detalji o 13-godišnjem dečaku ubici: Tragamo za psihološkim profilom nakon masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribrikar

- Karakteristično za ovakve slučajeve jeste planiranje koje traje duže vreme pre nego što se dogodi tragičan događaj. Pre toga obično postoje i određene promene u ponašanju i znakovi mentalnih oboljenja. Takođe, problemi u porodici često igraju značajnu ulogu. Dečak je svoju majku video nakon dužeg perioda, ali iznenađujuće, nije pokazao nikakav emocionalan odgovor, što nas dovodi do razmišljanja o odnosu u porodici - objašnjava Ivanović.

Ističe i da je za podrobniju sliku maloletnog počinioca krivičnog dela potrebno shvatiti dubinu čitavog događaja.

- Različita istraživanja pokazuju da kod slučajeva kada deca ubijaju u školi, često roditelji insistiraju na tome da budu jaki i da ne pokazuju slabost. U ovom slučaju, otac se hvalio kako je njegov sin precizan u pucanju. Sve ove informacije daju nam uvid u kompleksnost ovog tragičnog događaja, ali i dalje je potrebno dublje istraživanje kako bismo bolje razumeli motivaciju i okolnosti koje su dovele do masakra - rekla je Ivanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

02:55

Milatović odao poštu nastradalima u OŠ Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track