BACIO BOMBU NA BIVŠU PARTNERKU I NJENOG NOVOG DEČKA: Optužen Srbin zbog pokušaja ubistva u Berlinu
Foto: EPA / Clemens Bilan

ZAVRŠENA ISTRAGA

BACIO BOMBU NA BIVŠU PARTNERKU I NJENOG NOVOG DEČKA: Optužen Srbin zbog pokušaja ubistva u Berlinu

Crna Hronika -

Državno tužilaštvo u Berlinu podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije (61) zbog sumnje da je 25. marta ručnom bombom pokušao da ubije bivšu partnerku (43), takođe iz Srbije i njenog novog dečka poreklom iz Bosne i Hercegovine! Na teret mu se, kako prenose nemački mediji, stavlja nanošenje teških telesnih povreda, pokušaj ubistva, izazivanje eksplozije. Optuženi je u pritvoru, a Srpkinja i njen partner preživeli su napad.

- Sumnja se da nije mogao da preboli raskid sa bivom devojkom i da je zbog toga u noći između 24. i 25. marta došao iz Srbije i napravio zasedu bivšoj partnerki, ispred zgrade. Kada je sada 43-godišnjakinja sa novim partnerom (61) i zakoračila ispred ulaza u zgradu, prema optužnici, Srbin je bacio ručnu bombu - navodi se u optužnici.

Policija, Ilustracija
Policija, Ilustracijafoto: EPA / Clemens Bilan

U eksploziji bombe, kako navode par kao i prijateljica koja je bila sa njima u društvu, teško su povređeni i ostali su da leže na zemlji. Kada je Srbin video da su preživeli bombu, izvukao je nož.

- Pošto je njegov navodni plan da ubije par propao, optuženi je već teško povređenog muškarca napao nožem i izboo ga. Njegova bivša partnerka pokušala je da pobegne, ali je sustigao i nju i napao nožem ali je pritrčao njen sin i uspeo da je spase - navodi se u optužnici.

Nakon krvavog pira, Srbin je pobegao sa mesta zločina u kuću u blizini u kojoj je i uhapšen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track