STUDENTKINJA I VOĐA NAVIJAČA SASLUŠANI ZBOG UBISTVA RANKA ESKOBARA: Azra i Marko Pjanović zaćutali u tužilaštvu
Foto: Facebook, Privatna arhiva

istraga

STUDENTKINJA I VOĐA NAVIJAČA SASLUŠANI ZBOG UBISTVA RANKA ESKOBARA: Azra i Marko Pjanović zaćutali u tužilaštvu

Crna Hronika -

Studentkinja Azra Š. (23) i njen dečko Marko Pjanović(28) koji su nedavno izručeni iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su pomagali ubistvu Ranka Radoševića (53) zvanog Ranko Eskobar, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili su se ćutanjem.

Kako je potvrđeno za Kurir, posle saslušanja vraćeni su u pritvor koji im je ranije određen, a potvrđen posle izručenja Srbiji.

Hapšenje osumnjičenih za ubistvo
Hapšenje osumnjičenih za ubistvofoto: Kurir

Ranko Radošević, podsetimo, ubijen je 9. marta oko 11.05 sati na benzinskoj pumpi u Rušnju. Kao direktni izvršioci uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva i oni su u pritvoru.

Azra Š., rodom iz Brčkog, uhapšena je 14. marta u studentskom domu u Sarajevu i od tada do 11. jula kada je izručena Srbiji bila je u ekstradicionom pritvoru. Srbiji je 6. jula izručen i njen dečko, navijač Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović (28) koji se kao i Azra sumnjiči da je pomagao izvršiocima zločina.

- Azra Š.kako se sumnja, u Srbiju došla 24. februara. Ona je zajedno sa Markom Pjanovićem u Kraljevu, sa jednog parkinga ukrala "golf 4 karavan", koji su ubice koristile tokom izvršenja krivičnog dela i kasnije ga zapalile. Azra Š. ga je, kako se sumnja, dovezla u Beograd, dok se Pjanović vratio "fijatom" koji je prethodno iznajmio u jednoj rentakar agenciji na svoje ime. Ukradeni "golf" Azra Š. i Pjanović su, kako se sumnja, parkirali u Ulici Krajiške divizije, odakle su ga osumnjičeni za ubistvo, Stefan Z. i Luka V. preuzeli i koristili u ubistvu - navodi sagovornik Kurira koje su, prema naredbi Višeg tužilatva u Beogradu, uloge imali svi osumnjičeni za učešće u ubistvu Radoševića, koji je važio za osobu blisku nikšićkoj kriminalnoj grupi i škaljarskom klanu.

Stefan Z. i Luka V. kako se sumnja, kobnog dana, maskirali su se tako što su stavili hirurške maske preko lica. Kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice, izvedili su pištolje i ispalili više hitaca u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić na pumpi.

Mesto zločina, maskirani napadači
Mesto zločina, maskirani napadačifoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva, Printscreen

- Kada je shvatio šta se dešava, Radošević je pokušao da pobegne u kafić, a za njim je za njim ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa. Radošević je pao na pod, a Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga, obojica osumnjičenih su pobegla sa lica mesta "golfom 4" koji su zapalili na Petlovom brudu, a odatle pobegli u iznajmljeni stan na Novom Beogradu - navodi se u naredbi za sprovođenje istrage protiv četvoro osumnjičenih, među kojima je i Azra Š.

- Pjanović se sumnjiči da je na dan ubistva sa teritorije Bosne i Hercegovine namamio Radoševića da dođe na benzinsku pumpu u Rušnju na kojoj je ubijen. Prethodno je 27. februara kontaktirao pokojnog Radoševića, pretvarajući se da od njega želi da kupi "golf 8". Narednog dana, sa ubijenim je razmenio nekoliko poruka i dogovorili su se da se nađu na benzinskoj pumpi u Rušnju. Pjanović je došao iznajmljenim "fijatom" da pogleda automobil. Devet dana kasnije, na dan ubistva, ponovo je preko watsapa kontaktirao Ranka Radoševića, i dogovorio s njim da se oko 11 sati sastanu na istoj pumpi, pretvarajući se da želi da kupi automobil, i ako se Pjanović u to vreme nalazio na teritoriji Bosne i Hercegovine - otkriva sagovornik Kurira kako je, kako se sumnja, navijač Partizana namamio Radoševića, pošto je prethodno sa Azrom Š. ukrao automobil u Kraljevu i stavio ga ubicama na raspolaganje.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track