BIO JE VRLO POSEBAN, SANJAO VELIKE SNOVE, NE MOGU DA GA ZABORAVIM: Profesorka malog pijaniste kog je usmrtio dečak-ubica u suzama!
Foto: Nenad Kostić, AP Darko Vojinovic, AP Armin Durgut

tuga ne prestaje

BIO JE VRLO POSEBAN, SANJAO VELIKE SNOVE, NE MOGU DA GA ZABORAVIM: Profesorka malog pijaniste kog je usmrtio dečak-ubica u suzama!

Crna Hronika -

Dečak (14) tragično je izgubio život u krvavom masakru koji se dogodio 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu. Učenik sedmog razreda, pun vedrine, radosti, perspektive, slovio je za jednog od najtalentovanijih učenika i bio je vrlo talentovan pijanista. O njemu je govorila i njegova profesorka klavira Ana Milošević Bugarinović.

- On je u svakom slučaju bio vrlo poseban, imao je ogroman kapacitet i talenat, uvek je sanjao velike snove i tu je prekinut. Takvo jedno posebno dete ne mogu da zaboravim. Bio je borac za sve, trudio se da da maksimum u svemu što je radio, nije posustajao - rekla je kroz suze profesorka Milošević Bugarinović gostujući na UNA televiziji.

OŠ 'Vladislav Ribnikar'
OŠ "Vladislav Ribnikar"foto: Nemanja Nikolić

- Važno je da ga mi pamtimo, svi koji smo slušali njegovu muziku. Uvek je bio ozbiljan, sve je težio da uradi savršeno, da se prikaže kao najbolji, prikazivao je izuzetnu ozbiljnost u sviranju, imao je veliku harizmu u svom sviranju. Kako je sazrevao, njegovi zahtevi su postajali sve veći, tražio je sve bolje. Često smo se prepirali da li može da izvede ozbiljno delo i uspevao je da me ubedi. Uspevao je da svoju muziku približi ljudima. Radovao se svom i tuđem uspehu, sve ga je zanimalo, bio je vrlo kreativan, brzo je sazrevao, a imao je toliko emocije i ozbiljnosti - emotivno je pričala profesorka nastradalog dečaka.

Kaže da je jedini dečak među žrtvama masakra u školi, voleo da istražuje i da je često pisao kompozicije.

- U sebi je nosio plemenitost i harizmu, mnogi ga čuju i čuće ga i dalje - rekla je ona.

Njegovi roditelji, dva meseca nakon pogibije, objavili su samo jedan u nizu dečakovih radova za koje je dobio nagradu, a ono što je dečak iz svoje glave preneo na papir, slama srca.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar, umrlica, umrlice
foto: Tamara Trajković/Espreso

- U ovoj našoj tragediji i bolu koji nikada neće proći imamo potrebu da sa vama podelimo nešto lepo, a ipak toliko bolno da nam već slomljena srca dodatno cepa. Želimo da da vam pokažemo takmičarski rad našeg sina kojim je na ovogodišnjem takmičenju "Essay 2022" u organizaciji KU Božidarac osvojio drugo mesto. Esej je pisan na temu “Novi početak" zadatu od strane organizatora. Tema je lepa, izazovna - naveo je, između ostalog, dečakov otac.

Da podsetimo, u jezivom zločinu koji je počinjen 3. maja ove godine trinaestogodišnjak je usmrtio deset osoba, od kojih devetoro učenika i školskog čuvara. Istraga je utvrdila da je dečak-ubica zločin do detalja planirao, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava.

Miljana Kecmanović, Vladimir Kecmanović, masakr, OŠ Vladislav Ribnikar, otac, majka, Kosta Kecmanović
foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Trinaestogodišnji dečak-ubica nalazi se u izolaciji na jednoj psihijatrijskoj klinici i nije pokazivao kajanje zbog svega što je učinio.

Otac dečaka-ubice, priveden je nakon masakra i njemu je na zahtev tužilaštva određen pritvor do 30 dana, koji je posle produžen

Protiv majke dečaka-ubice je pokrenut postupak kako bi se utvrdilo da li je eventualno počinila krivično delo zanemarivanje deteta. I ocu i majci dečaka-ubice je privremeno zabranjeno raspolaganje privatnom imovinom.

(Kurir.rs - Blic - UNA televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track