POTKRADAO SLEPOG ČOVEKA, A ŽIVEO MU U KUĆI: Kragujevčanin ojadio svog stanodavca za 1,6 miliona, podneta krivična prijava! SRAMOTA
Foto: Shutterstock

kragujevac

POTKRADAO SLEPOG ČOVEKA, A ŽIVEO MU U KUĆI: Kragujevčanin ojadio svog stanodavca za 1,6 miliona, podneta krivična prijava! SRAMOTA

Crna Hronika -

Žarko Šapić (78), iz Kragujevca, podneo je Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv svog podstanara Lj. V. (66) jer veruje da mu je sa bankovnog računa proteklih godina više puta skidao novac.

Kako je ispričao za Novosti Žarkov advokat Goran Marković njegov klijent sumnja da je podstanar iskoristio činjenicu što je on slep i da mu je za osam godina sa računa uzeo 1,6 miliona dinara.

novac, prodaja novca
foto: Shutterstock

- Dok nedavno nije prešao u starački dom u Kniću, Šapić je živeo u naselju Iline vode u Kragujevcu i prizemlje izdavao Lj. V. i članovima njegove porodice, na osnovu usmenog ugovora - priča advokat i dodaje:

- Taj zakup je najpre podrazumevao plaćanje kirije, ali pošto je Žarko od 2015. zbog bolesti počeo da slepi, a 2016. godine je potpuno oslepeo, dogovor je promenjen, tako da zakupci nastave da žive i pomažu mu, a da ne plaćaju kiriju. Takvo pomaganje je podrazumevalo i odlaske Lj. V. sa Žarkom u banku u Kragujevcu da podigne novac sa računa. Kada je u maju ove godine Žarku u posetu došla ćerka Danijela, koja živi u inostranstvu, on joj je rekao da moraju odmah da odu do banke i da pokupe sav novac, zato što smatra da ga neko potkrada.

Pregledom izvoda iz banke, Danijela je videla da je bilo podizanja novca sa bankomata. Kada je pitala oca da li je on možda podizao, odgovorio joj je da to nikad nije radio, jer je slep i da je novac jedino podizao u banci na šalteru, u pratnji Lj. V.

- Proverom izvoda iz banke, Danijela je utvrdila da je sa računa njenog oca u periodu od 18. decembra 2015. godine do 24. aprila 2023. skinuto 1.600.000 dinara na bankomatu - kazao je advokat.

- Žarko je posumnjao da mu je Lj. V. ukrao karticu sa PIN kodom i da je tako neovlašćeno podigao sav taj novac sa računa. Kada je u razgovoru Danijela suočila zakupca Lj. V. sa skidanjem novca sa očevog računa, on je najpre sve osporavao, ali je kasnije pritisnut dokazima priznao da je podizao novac sa Žarkovog računa, ali samo u iznosu od 495.000 dinara, koje je zatim narednih dana isplatio Žarku.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track