NESREĆE NAŠIH TURISTA NA LETOVANJIMA: Porodica iz Srbije povređena u Albaniji, Srpkinja pretučena na Kritu, trojica se utopila...
Foto: facebook, screenshot, Youtube/abcalbania

zla kob

NESREĆE NAŠIH TURISTA NA LETOVANJIMA: Porodica iz Srbije povređena u Albaniji, Srpkinja pretučena na Kritu, trojica se utopila...

Crna Hronika -

Bračni par sa troje dece povređen kod Lješa, a žena se nalazi u teškom stanju, nakon što je njihov auto udario u bankinu. Grčka policija traga za četvoricom muškaraca zbog prebijanja žene

Petočlana porodica iz Srbije povređena je juče kod albanskog grada Lješa kad im je, kako se navodi na albanskim medijima, auto naleteo na bankinu koja deli trake državnog puta.

- Automobil je sleteo sa kolovoza, a u nesreći je povređeno troje dece i bračni par. Svi su prebečeni u bolnicu, a žena se nalazi u teškom stanju - naveli su tamošnji mediji.

Auto uništen

Na snimku koji je napravljen posle nesreće vidi da je njihov automobil gotovo potpuno oštećen, odnosno da je hauba smrskana i ulubljena, a stvari rasuste po putu. Sumnja se da je do nesreće došlo usled neprilagođene brzine i mokrog puta. Kako se saznaje, porodica je tek doputovala u Albaniju gde je trebalo da provede letnji odmor.

Lješ, saobraćajna nesreća, Albanija
foto: Youtube/abcalbania

Nažalost, ova porodica srpskih turista nije jedina koja je doživela nesreću ove godine na letovanju. Odmore iz pakla imali su i drugi naši državljani, a neki događaji još uvek su misterije.

Državljanin Srbije Safet Omerović (58) iz Tutina, nastradao je u Crnoj Gori 2. avgusta na Velikoj plaži u Ulcinju dok je bio u vodi. Celu dramu je gledala i Omerovićeva supruga koja je bila s njim u moru i ona je tom prilikom teško povređena.

Safet Omerović, Ulcinj, utopio se
foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Nažalost, slična sudbina zadesila je i Vladana Stanković (48) iz Beograda, za kojim se tragalo tri dana u Crnoj Gori. On je pronađen mrtav 27. jula u provaliji kod Ulcinja u svom smrskanom automobilu, gde je najverovatnije sleteo nakon što mu je pozlilo za volanom. Beograđanin je na letovanju bio sa ženom i dvoje dece kad je nastradao.

Vladan Stanković
foto: Printscreen/Društvene mreže

Još jedan državljanin Srbije preminuo je tokom letovanja. Radi se o Jahiru Ademoviću, koji je živeo u Cirihu. On se 3. avgusta utopio na letovanju u Italiji pred svojim sinovima od 20 i 21 godine.

Boranin tukao suprugu

V. N. (39) iz Bora uhapšen je pre tri dana jer je u smeštaju u Ulcinju, gde je bio na letovanju, pretukao svoju nevenčanu suprugu, a potom joj pretio ubistvom ukoliko ga prijavi policiji. Crnogorski mediji su preneli da je on već kažnjen sa 15 dana zatvora, kao i merom zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom.

Pojedini naši državljani svoje odmore završili su u modricama i sa prelomima. Tako je jedan Srbin 9. jula zadobio teške povrede kada ga je grupa muškaraca pretukla na šetalištu u Sutomoru u Crnoj Gori. Pretučeni je posle napada rekao da nikako ne može da shvati zbog čega je napadnut.

Sutomore, Srbin napadnut
foto: Instagram/serbialive_vesti, Printscreen

Neki i u zatvoru

- Video sam da se koškaju, kako međusobno, tako i sa prolaznicima nasumično, a onda sam osetio snažan udarac u u glavu, sa leđa, i tada su počeli da udaraju jako i nekontrolisano, bez ikakvog razloga apsolutno, ničim izazvano zaista. Nos je polomljen, brada mi je zašivena i imam hematome po celoj glavi - ispričao je on medijima.

Posle njega, pretučena je i jedna državljanka Srbije, ali u Grčkoj. Naime, ona je prekjuče prijavila policiji na ostrvu Krit da su je od batina unakazila njena četiri prijatelja iz Francuske sa kojima je došla na letovanje.

- Grčka policija traga za napadačima, a ženi (37) je pored brojnih modrica konstatovan i prelom nosa i povreda glave - naveli su grčki mediji.

S druge strane, pojedini naši turisti su tokom boravka na moru završili iza rešetaka. Tako je crnogorska policija uhapsila nekoliko Srba zbog sumnje da su učestvovali u tučama i prebijanjima, ali i da su vozili pijani.

Noćni život

Tuča Beograđanke i Budvanke

Devojka T. B. iz Beograda i Budvanka J. C. potukle su se u poznatoj diskoteci u Budvi, u kojoj je bilo više od hiljadu ljudi. Sve se dogodilo 28. jula, kada je po izjavi Budvanke, nju Beograđanka počela da poliva pićem. Tada je usledio sukob devojaka koji je nakon što su izvedene iz noćnog kluba nastavljen na parkingu. Beograđanka je dva puta rukom udarila brata Budvanke u grudi, da bi joj on uzvratio šamarom. Svi akteri su privedeni u policijsku stanicu.

Kurir.rs / Dijana Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track