"PAS JE UGRIZAO ZA LICE, MAJKA JE DONELA KRVAVU I UMOTANU U PEŠKIR": Ovo su policajci koji su spasili devojčicu (6) u Žarkovu
Foto: Nenad Kostić

PREDANI

"PAS JE UGRIZAO ZA LICE, MAJKA JE DONELA KRVAVU I UMOTANU U PEŠKIR": Ovo su policajci koji su spasili devojčicu (6) u Žarkovu

Crna Hronika -

"Žena nam je prišla sa devojčicom umotanom u peškir u naručju i zamolila nas da joj pozovemo taksi, odmah smo reagovali da je spasimo"

Ovako za Kurir počinju priču policijski službenici Nikola Radičević i Radoš Đurić zahvaljujući čijoj pomoći je šestogodišnja devojčica, za manje od 10 minuta, iz beogradskog naselja Žarkovo sa povredom od ujeda psa i oblilnim krvarenjem, prevezena u dečju bolnicu u Tiršovoj.

U ponedeljak je, podsetimo, vlasički pas napao i ugrizao za lice devojčicu, a ceo slučaj prijavila je njena majka I. K.

- Mi smo u naselju Žarkovo bili na svojim pozicijama zbog redovne kontrole saobraćaja, kad nam je prišla uznemirena žena sa detetom u rukama koje je krvarilo. Ona je devojčicu držala umotanu u peškir i zamolila nas da joj pozovemo taksi - kažu nam policajci.

Radoš Đurić
Radoš Đurićfoto: Nenad Kostić

Prema njihovim rečima, žena je jedva uspela da objasni da je njenu ćerku napao pas kad je htela da ga pomazi.

- Čim smo videli kakava je situacija rekli smo joj da ćemo ih mi odvesti. Iako je žena tražila da ih odvezemo u neki Dom zdravlja, mi smo zbog ozbiljnosti sutuacije upalili rotirajuća svetla i potrudili se da što pre stignemo do bolnice u Tiršovoj kako bi devojčica bila što bolje zbrinuta - kažu oni za Kurir.

Pas je devojčicu ugrizao za donju usnu, a sve je to gledao i njen mlađi brat.

- Bila je jako uplašena, kao i njeni majka i brat. U pitanju je bio pas, vlasnički, koji je bio na povocu, tako su nam objasnili. Ona se sagnula da ga pomazi, ali je pas odmah ugrizao za lice. Majka je pokušala da zaustavi krvarenje, ali nije uspela i tada je prišla nama - objašnjavaju Radičević i Đurić.

Nikola Radičević
Nikola Radičevićfoto: Nenad Kostić

Vlasnik psa je objasnio da se tako nešto nikada ranije nije dogodilo i da ne bi nikad dozvolio da ga dete pomazi da nije bio siguran da je neće napasi.

- Laknulo nam je kad smo čuli da je ona otpuštena iz bolnice sa lakim telesnim povredama i da smo na vreme stigli da sprečimo veću nesreću - kažu oni i zaključuju:

- To bi uradio bilo ko od naših kolega da se našao na našem mestu. Nismo mogli da sprečimo napad jer nismo videli šta se desilo, ali smo se potrudili da pomognemo na način na koji smo mogli. Tu smo da budemo u službi građana, da se oni osećaju sigurno i da znaju da mogu da nam se obrate za svaku pomoć!

Policija, Nikola Radičević, Radoš Đurić, samobraćajna policija
foto: Nenad Kostić

Devojčica je, kako smo saznali, stabilno i neće trpeti nikakve posledice zbog napada zahvaljući brzoj reakciji i pribranosti njene majke i policije.

Kurir.rs / D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track