OSTOJA MIJAILOVIĆ PRVI PUT O BELIVUKOVOM KLANU: Planirali otmicu moje sestre, a meni slali posmrtni venac! A kad sam DOLAZIO KUĆI
Foto: Starsport©, Zorana Jevtić

JEZIVE PRETNJE

OSTOJA MIJAILOVIĆ PRVI PUT O BELIVUKOVOM KLANU: Planirali otmicu moje sestre, a meni slali posmrtni venac! A kad sam DOLAZIO KUĆI

Crna Hronika -

Predsednik KK Partizan u podkastu "Biznis priče" pričao o sukobu s delom navijača Partizana koje je predvodio Veljko Belivuk koji je do sada optužen za 10 ubistava

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan gostujući u podkastu "Biznis priče" otkrio je šokantne detalje drame kroz koju je prošla njegova porodica, pošto je zloglasni klan Veljka Belivuka nameravao da mu otme sestru!

Kako saznajemo, biznismen i prvi čovek Partizana, to je saznao tek pošto je kriminalna grupa uhapšena 4. februara 2021. Belivuk i njegova kriminalna grupa, podsetimo, za sada su optuženi za sedam ubistava u Srbiji i još tri u Crnoj Gori.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: @starsport

Veliki stres

- Pretrpeo sam ozbiljno teške trenutke. Sukob koji sam imao sa navijačima me ozbiljno vratio, da kažem, u neku mladost. Došao sam u situaciju da brinem za svoj i život svoje porodice - rekao je Mijailović i otkrio da je njegova drama trajala oko godinu dana.

- Trajalo je toliko koliko su oni dugo bili jaki. Došli su bili u situaciju da planiraju da mi kidnapuju sestru, koja je porodičnu žena, žena koja živi na selu, koja radi kod mene u kompaniji. Kakav je to stres za moju majku, za celu familiju i tako dalje - prvi put je otkrio detalje drame kroz koju je prolazila njegova porodica.

Presretnuti razgovori

Beluvuk: Jel treba Ostoji da uzmem 20 automobila?

U jednom presretnutom telefonskom razgovoru koji je Veljko Belivuk vodio 12. januara 2021. manje od mesec dana pred hapšenje, preko jednog bivšeg funkcionera KK Partizan, poručio je Ostoji Mijaloviću da će mu uzeti 20 automobila. U razgovoru, Belivuk je tražio da Mijailović omogući da navijači prisustvuju utakmicama. - Ja vidim da Ostoju boli k... da odgovori na naše zahteve. Ja brate nisam tražio ništa nenormalno. Znači, molim te, od te priče da se Ostoja ne javlja na telefon nema ništa. To je glupost. Jel treba da idem sad u "Britiš motors", pa da mu uzmem 20 auta iz radnje, pa da mora da se javi. Molim te, nađi ga i reci mu da mi obezbedi spisak za 20, 30, 40 Grobara da dođu da prisustvuju tuakmici - poručuje Belivuk u jednom razgovoru.

Na pitanje, šta su Veljko Belivu i ostali pripadnici njegovog klana, koji su se prema optužnici Partizanovu navijačku grupu "Principi" koristili kao paravan za vršenje krivičnih dela, želeli od Partizana, Ostojić je odgovorio: - Hteli su da upravljaju košarkaškim klubom Partizan, što ja nisam dao.

Nije pristao na ucene

On nije krio ni da je imao sastanak sa njima i da im je u lice rekao da im neće dozvoliti da donose odluke u košarkaškom klubu.

Veljko Belivuk, Principi
Veljko Belivuk, Principifoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

- Imao sam sastanak sa celom tom grupom koja više nije na slobodi. Na tom sastanku sam im u lice rekao, svim tim ljudima koji su tu bili i Velji (Veljku Belivuku prim.aut.) i svima njima, dok sam ja predsednik u klubu, ja ću se tu pitati. Ja nisam dao ni karte tad besplatno, tražio sam da plate karte ako ih žele, to je pošteno. Svi su mi govorili da sam lud i "jel ti znaš ko su oni", "kako ti njima da naplatiš karte". Ja sam rekao, dobro, evo mi da im damo besplatne karte, od čega ćemo mi da živimo? Sutra ćemo onda da dođemo u situaciju da nam uzmu karte, pa da ih oni prodaju navijačima, pa će onda da dođu da nam uzmu automobile, pa će da nam uzmu firme, pa da se usele u naše kuće, da nam uzmu ženu i decu - izneo je svoj stav o odnosu kriminalne grupe i KK Partizan, ali i zbog čega nije pristajao na ucene.

Opasnost

Mijailoviću je jasno da je stavom koji je tada pokazao prema Belivuku i ostalim pripadnicima grupe rizikovao sopstveni život. - Kad god sam došao kući sam se okretao da li me neko čeka iza ćoška ili u garaži, da li neko čeka moju decu. Bilo mi je mnogo teško kad su mi poslali posmrtni venac - rekao je, prenosi portal 24sedam, Ostoja Mijailović.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Štampano izdanje 07.09.2023.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track