ŽENA SRETKA KALINIĆA PREKRŠILA ZAKON ZBOG "LJUBAVNE SOBE"! Slagala notara da je u vanbračnoj zajednici sa zemuncem!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

sve za ljubav

ŽENA SRETKA KALINIĆA PREKRŠILA ZAKON ZBOG "LJUBAVNE SOBE"! Slagala notara da je u vanbračnoj zajednici sa zemuncem!

Crna Hronika -

Protiv J. M. (27), supruge Sretka Kalinića (49), podneta je krivična prijava Drugom osnovnom tužilaštvu, pod optužbom da je ona pre braka sa Kalinićem slagala notara da je sa njim u vanbračnoj zajednici kako bi dobila dozvolu da sa njim bude u "ljubavnoj sobi"!

Sumnja se, međutim, da je ona prevarila notara jer u tom periodu nije bila u vezi sa Sretkom, pa joj sada preti robija i do pet godina, prenosi Informer.

Prema saznanjima od izvora iz istrage, zloglasni egzekutor zeunskog klana Sretko Kalinić i J. M. su se upoznali 2022. godine i to tako što su pričali preko telefona ili su jedno drugom slali pisma.

- Istraga je utvrdila da je osumnjičena 26. januara ove godine sa svedocima otišla kod notara i slagala da je sa Kalinićem u vanbračnoj zajednici i to uprkos tome što ga do tada nikada u životu nije ni videla. Notar joj je overio ovlašćenje, koje je J. M. zatim odnela u sud nadajući se da će dobiti dozvolu da sa Kalinićem koristi "ljubavnu sobu". Međutim, dozvola joj nije izdata, jer je bilo jasno da je u pitanju prevara. Naime, Kalinić je već 13 godina u Zabeli, a za to vreme nijednom se J. M. nije pojavila i predstavila kao njegova vanbračna supruga - tvrdi izvor i dodaje.

Sretko Kalinić, Zemunski klaln
foto: YouTube prtscr / RTV

- Osumnjičena J. M. je 7. aprila saslušana u policiji i tom prilikom je priznala da je slagala notara da je sa Kalinićem u vanbračnoj zajednici. Ona je rekla da se zaljubila u njega i da je govorila neistinu kako bi se sa Sretkom videla u "ljubavnoj sobi" - navodi izvor.

Njoj se na teret stavlja krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina zatvora. Ona će u Drugom osnovnom tužilaštvu biti saslušana 25. septembra.

Podsetimo, sud je ipak Kaliniću i J. M. dozvolio da se venčaju što su oni učinili početkom jula u KPZ "Zabela" u Požarevcu u prisustvu gradskog matičara i kumova, ali pod budnim okom stražara Sedmog paviljona u kojem Kalinić izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

Venčanje je slikao zatvorski fotograf, a mladenci su posle ceremonije dobili pravo na "ljubavnu sobu". Kalinić je za kuma odabrao Nenada Bujoševića Ramba (53), bivšeg pripadnika JSO, koji je već 22 i po godine u samici, jer je sud peti put odbio njegov zahtev za puštanje na uslovnu slobodu.

Presudio i Skoletu 2000. godine... Sretko Kalinić
Presudio i Skoletu 2000. godine... Sretko Kalinić foto: PICTURE PRESS EUROPE / Sipa Press / Profimedia, Privatna Arhiva

Mlada je došla u društvu svog druga koga je izabrala za kuma. Zatvorski stražari su diskretno držali celu ceremoniju na oku i brinuli da sve protekne u najboljem redu jer je Kalinić jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele", gde izdržava maksimalnu zatvorsku kaznu zbog zločina zemunskog klana.

Sve otkriva u knjigama

Inače, Sretko Kalinić piše i drugu knjigu u kojoj će, kako je najavio, napisati sve detalje sa venčanja. On je u svojoj prvoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko" objavio do tada ne poznate priče o ovoj bandi.

Na duši ima osam ubistva

Sretko Kalinić osuđen je na 35 godina za učešće u atentatu na premijera Zorana Đinđića, ali i na dodatnih 40 godina zbog svih svirepih ubistava koje je počinio kao član "zemunskog klana". Na njegovom nišanu našli su, pored Zorana Uskokovića Skoleta, Todor Gardašević, braća Sredoje i Zoran Šljukić, Jovan Guzijan, Rade Cvetić, Branislav Lainović i Ivica Nikolić. Sretko Kalinić dugo vremena vešto se krio od policije, ali je 2008. godine uhapšen u Hrvatskoj nakon svađe i pucnjave s drugim odbeglim "zemuncem" Milošem Simovićem.

(Kurir.rs / Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track