KAKO JE BIA "ULOVILA" BELIVUKA: Na stubu javne rasvete blizu kuće postavili KAMERE! Potom je usledio drugi čin TAJNE OPERACIJE
Foto: Nenead Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

suđenje kriminalnoj grupi

KAKO JE BIA "ULOVILA" BELIVUKA: Na stubu javne rasvete blizu kuće postavili KAMERE! Potom je usledio drugi čin TAJNE OPERACIJE

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koji se terete za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu i to nastavkom uvida u pisanu dokumentaciju koja je prikupljena tokom istražnog postupka, a na osnovu koje se vidi da je Miljkovića policija držala pod nadzorom od 15. oktobra 2020.

Policija i pripadnici Bezbednosno informativne agencije, kako se vidi iz dokumentacije, pratili su i elektoronsku poštu na ime belivukb@gmail.com, zatim da su mu ozvučeni automobili koje koristi, a da je od novembra vršena i tajna pratnja.

Hitna Pomoć, Marko Miljković, Veljko Belivuk, Suđenje
foto: Kurir

Prema naredbama sudije, u decembru 2020. je naloženo BIA i da na stubu javne rasvete u blizini kuće u Ritopeku postavi uređaje za praćenje i snimanje. - Radi se o dve dokazne radnje, prva je tajno snimanje, a druga tajno praćenje. Nema govora da se radi o neovlašćenom snimanju, imate naredbu suda na osnovu koje je materijal nastao - rekao je tužilac Saša Ivanić, pošto se Belivukov branilac usprotivio da se dokazi koji su prikupljeni tajnim snimanjem i praćenjem ne izvode, tvrdeći da nisu prikupljeni po zakonu.

Podstetimo, prema navodima optužnice, u kući u Ritopeku ubijeni su Nikola Mitić, Goran Mihajlović, Goran Veličković, Aleksandar Gligorijević, Lazar Vukićević, Milan Ljepoja i Zdravko Radojević.

Prva naredba koja se odnosi na praćenje i snimanje Belivuka, kako se navodi, sudij je odobrila snimanje i praćenje Belivuka u julu 2020. na svim javnim mestima, uključujući kafiće, sportske objekte, administrativne objekte. Otkriveno je da je kamera bila postavljena i u blizini zgrade u kojoj je Belivuk živeo.

- Opet tužilac pokušava ćiribu ćiriba. Molim vas da se izjasnite o kameri u Ritopeku i kameri koja je postavljena u Živka Davidovića koja je istog dana stavljena. Meni to ide u korist, ali je nezakonito - tvrdio je Belivuk danas u sudnici.

Kurir.rs

Bonus video:

01:15

MILJKOVIĆ I BELIVUK SU NEBITNI LIKOVI! Trifunović tvrdi: Organizacija njihovim hapšenjem NIJE DOTAKNUTA! CENA KOKAINA SAMO OPADA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja