POLICIJA PRATILA I SNIMALA MILJKOVIĆA U HOTELU NA DIVČIBARAMA: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu, prikazana dokumenta!
Foto: Nenead Kostić, MUP Srbije

specijalni sud

POLICIJA PRATILA I SNIMALA MILJKOVIĆA U HOTELU NA DIVČIBARAMA: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu, prikazana dokumenta!

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koji se terete za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu i to nastavkom uvida u pisanu dokumentaciju koja je prikupljena tokom istražnog postupka, a na osnovu koje se vidi da je Miljkovića policija držala pod nadzorom od 15. oktobra 2020.

U sudnici su najpre prikazane naredbe za slušanje i tajno praćenje koje je dao istražni sudija u odnosu na optužene Borisa Karapandžića i Miloša Budimira 27. oktobra 2020, ali i Marka MIljkovića čiji je tajni nadzor počeo još u oktobru 2020. godine.

Marko Miljković
Marko Miljković foto: Nenad Kostić, Dado Đilas

Kriminalna grupa, podsetimo, uhapšena je 4. februara 2021. godine.

- Ja ne znam čiji su ovo telefoni, jedan prepoznajem da je od moje majke. Telefon nisam koristio 15 godina, baš zbog toga što ne verujem policiji i tužilaštvu - osvrnuo se Miljković na naredbe za prisluškivanje koje se odnose na nekoliko mobilnih telefona kao i fiksni broj.

Kao dokaz je izvedena i naredba po kojoj je uz odobrenje suda bio postavljen prislušni uređaj u hotelsku sobu u hotelu na Divčibarama u decembru 2020. u kojoj je Miljković u to vreme boravio sa porodicom.

- Boravio sam sa porodicom i bio sam zakupac tog apartmana, nije po zakonu da se snima stan u kome je neko, zato tražim da se ovo izuzme kao dokaz - obratio se sudskom veću Miljković.

Tužilac Saša Ivanić je rekao da se protivi tom predlogu, jer apartman na Divčibarama nije stan u kome Miljković živi.

Da brojevi telefona koji su nadzirani nisu njegovi, pred sudom je rekao i Miloš Budimir.

- Jedan od ovih brojeva koji su prikazani, pripada mojoj supruzi. Jedan je samo moj od prikazanih, ostali ne znam čiji su, ne znam koga ste slušali - rekao je optuženi Budimir pošto se javio za reč.

Naredbe sudije za praćenje i prisluškivanje, kako se vidi iz dokaza izvedenih u sudnici, produžavane su.

Jedna od naredbi se odnosi i na tajno snimanje u apartmanima na Tari.

- Ako su snimali na Tari, mogli su samo da snime razgovore mene, žene i dece - prokomentarisao je optuženi Budimir i osvrnuo se na jednu od naredbi koja je data na osnovu ubistva vođa "škaljaraca" u Atini u januaru 2020. godine.

Veljko Belivuk
Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić, Shutterstock

- Ja tada nisam bio u Atini, tada sam bio kod Marka Miljkovića i na portalima smo videli vest za Atinu - dodao je optuženi.

Optuženi Veljko Belivuk, koji je označen kao organizator kriminalne grupe na tajnim merama policije je bio od 16. jula 2020, otkriveno je u naredbi sudija ze prethodni postupak koja je danas pred sudom izvedena kao dokaz. Naredba je više puta produžavana, a u njoj se nalazi više brojeva telefona koji su prisluškivani.

- Ja dugo nisam koristio telefon, isto nemam poverenja u policiju i tužilaštvo kao ni Marko. Ovaj jedan broj je od supruge, jedan je moj, ali ga odavno ne koristim, ostale ne znam osim jednog, ali zbog javnosti ne mogu da kažem ovde sada kome je pripadao - rekao je Belivuk u sudnici.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track