NEVERICA, ŠOK I TUGA U LOZNICI! Meštani žale za poginulim odbornikom: "Toliko toga je uradio, zaslužio je SPOMENIK u centru grada"
Foto: Kurir/T.Ilić

NEVERICA, ŠOK I TUGA U LOZNICI! Meštani žale za poginulim odbornikom: "Toliko toga je uradio, zaslužio je SPOMENIK u centru grada"

Crna Hronika -

LOZNICA –Vest da je u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći ispred svoje kafane nastradao Miodrag Jović Šućur u lozničkom kraju izazvala je veliku nevericu, šok i tugu. Njega su znali gotovo svi, a mnogima je bio simbol za njegovu Trbušnicu, u kojoj je učinio mnogo toga kako bi žitelji ovog naselja nadomak grada imali što bolje uslove za život.

Miodrag Jović
foto: Kuririr/T.Ilić

Bio je jedini predsednik MZ Trbušnica u ovom veku, od 2000. godine, i radio je mnogo da se boljim putem iz grada stiže u ovo mesto na putu ka planini Gučevo, uspeo da se do njenog vrha uradi nova asfaltna saobraćajnica, uređeno je i mnogo sokaka, niskonaponska mreža prema Gučevu, tražio je i zvao gde treba da đaci u ovdašnjoj školi imaju što bolje uslove. - Šućur je bio dobar i vredan čovek. Voleo je svoju porodicu, Trbušnicu i fudbal. Toliko je toga uradio da je zaslužio da mu u centru sela bude podignut spomenik. Takav čovek će se teško ponovo roditi. Velika je tuga i šteta što ga više nema, zbog njega, njegovih najbližih, ali i svih nas – kaže jedan meštanin, a i drugi imaju samo reči hvale za ‘’njihovog Šućura’’.

Miodrag Jović
foto: Facebook

U šali je, svojevremeno govorio da je Trbušnica republika, ali ‘’neće da se osamostaljuje’’, već hoće da bude jedna od najsređenijih lozničkih mesnih zajednica. Podsećao je mlađe da je to sada šala, ali i da se zbog slične ideje posle Drugog svetskog rata, išlo na višegodišnju robiju. Postojala je, navodno, organizacija koja je tražila povratak kralja i monarhiju, i to u vreme Tita i partije. Njeni članovi su pohvatani 1949. i zaglavili su na Golom otoku i u Požarevcu, a onda je devedesetih počelo opet da se govori o Republici Trbušnici. Čak su stavili takav natpis u selu, na dresove lokalnog fudbalskog kluba, a Šućur i njegova ekipa su na lozničkoj regati plovili Drinom pod tim imenom.

Miodrag Jović
foto: Facebook

U septembru je u selu dočekao princa naslednika Filipa Karađorđevića, učesnika ”Gučevskog marša” koji se, pričao je posle Šućur, oduševio kada mu je rekao da su neki Trbuščani posle rata, tražili povratak kralja. Voleo je mnogo Srbiju, a poznato je da je bio spreman da deli besplatno piće svim gostima dan posle utakmice da su naši ‘’orlovi’’ na poslednja dva Svetska fudbalska prvenstva pobedili Brazil. Znali su ga i u sportskim krugovima kao dugogodišnjeg predsednika FK TE Trbušnica za koju je činio mnogo. Znalo se da posle utakmice ekipa ide kod njega u kafanu da se slavi pobeda, ili ‘’analizira’’ drugačiji ishod. Nema ko nije znao za kafanu ‘’Kod Šućura’’ koja se sada nalazi u Ulici Republike Srpske ka granici sa BiH. Pre dve godine se pojavio u gotovo svim medijima kada se pročulo da u njegovom objektu svako ko je gladan, a nema novac da plati, može dobiti besplatan ručak.

Miodrag Jović
foto: Facebook

- Nažalost, ima ljudi koji teško žive, nađu se iz ko zna koga razloga u takvoj situaciji da su i stomak i novčanik prazani. Neće niko to da zloupotrebi. Meni taj besplatan obrok ništa ne znači, nemam štete od toga, a nekome će mnogo značiti da utoli glad. Ko se bilo kada našao u takvoj situaciji zna koliko je teško gladovati, a nemati novca da platiš sebi ni parče hleb - govorio je on.

Miodrag Jović
foto: Facebook

Bio je i dugogodišnji odbornik u Skupštini grada, znalo se da u svom selu ubedljivo pobeđuje, a našao se i na listi SNS za predstojeće lokalne izbore. Od njega se na društvenim mrežama oprostio i SNS Loznice. ‘’Poslednji pozdrav dragom prijatelju, bratu, saoborcu, Miodragu Joviću Šućuru! S neizmernom tugom i bolom smo primili vest da nas je iznenada napustio dugogodišnji odbornik, predsednik MZ Trbušnica i istaknuti sportski radnik Miodrag Jović Šućur.

Miodrag Jović
foto: Facebook

Srpska napredna stranka je izgubila časnog i čestitog čoveka, borca i patriotu, uvek punog optimizma i želje da Trbušnicu, Loznicu i Srbiju učinimo boljim. Tvoji saborci večno će ti biti zahvalni na svemu što si učinio. Neka ti dragi Bog podari rajsko naselje’’. Sahranjen je danas na mesnom groblju Vranović u Trbušnici, a na večni počinak ispratio ga je veliki broj građana.

Podsetimo, nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se juče, oko šest časova ujutru, dogodila u Ulici Republike Srpske. On je iz pravca grada vozeći džip ‘’land rover’’, dolazio na posao u svoju kafanu i prilikom skretanja na parking sudario se sa ‘’opel astrom’’ koja je dolazila iz pravca zaobilaznog puta. Nastradao je na licu mesta.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track