KO JE BIO KOČA, OTAC SVEDOKA SARADNIKA PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Kralj kocke, Knele ga upucao, UBIJEN U BMW-u
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

nije voleo da se slika

KO JE BIO KOČA, OTAC SVEDOKA SARADNIKA PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Kralj kocke, Knele ga upucao, UBIJEN U BMW-u

Crna Hronika -

Zoran Kovačević Koča bio je žestoki momaka devedesetih godina prošlog veka. Nije voleo da se eksponira i slika, bio je specijalista za barbut i držao je nekoliko najuglednijih kockarnica. Ubijen je u noći između 17. i 18. maja 1998.

Koča je otac Ilije Kovačevića koji se dovodi u vezu sa zloglasnim klanom Velljka Belivuka. Danas je govorio na suđenju u svojstvu svedoka, a kako se sumnja on je imao veze sa "Skaj" aplikacijom i telefonima.

Zoran Kovačević Koča se kao mlad bavio se boksom i trenirao je u Partizanu.

Za Koču se pisalo da je navodno bio umešan u ubistvo Mićka Talijana u Budvi, jer je u upravo u njegovom stanu u Beogradu pronađen Mićkov pištolj. Tom prilikom uhapšena su braća Jugoslav i Petar Pajić koji su priznali da su likvidirali Talijana u septembru 1991. godine, a zatim su, neverovatnim spletom okolnosti oslobođeni kada su povukli priznanje.

Sve je to zakomplikovalo slučaj koji, kao ni mnogi drugi iz tog vremena, nikad nije rešen. Tada je počela krvava decenija crnogorskog asfalta.

Mićko nije važio za krirminalca, iako ih je sve poznavao, bio je plejboj, zavodnik i kockar, a u Crnu Goru je dovodio mnoge svetske zvezde. Zato neki misle da je do sukoba Koče i Mićka došlo zbog kocke.

Koča, bivši bokser, kockar i vlasnik lanca kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, ubijen je 1998. u naselju Braće Jerković dok je pokušavao da upali auto. Ubistvo su izvršila dvojica napadača, koja nisu otkrivena.

Ubice su ispalile nekoliko metaka u njega iz automatske puške, a kada je Koča pokušao da se spasi bacajući se na suvozačevo mesto, napadači su napravili krug oko njegovog BMW 318 i nastavili da pucaju sve dok se nisu uverili da je definitivno mrtav.

U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavak kockarskog obračuna.

Zoran Kovačević devedesetih je ostao upamćen i po sukobu koji je imao s Aleksandrom Kneževićem Kneletom u jednom kafiću na Voždovcu, kada mu je Knele pucao u noge, ali je Koča, iako ranjen, uspeo da ga udari pesnicom.

Kako je Kurir pisao, njegov sin Ilija Kovačević saslušan je kao svedok i tokom istrage protiv zloglasnog klana i tada je priznao da poznaje svedoka-saradnika Srđana Lalića, kao i vođe klana Belivuka i Miljkovića. Međutim, tvrdio je da ih je video samo nekoliko puta u životu i da nije znao čime se bave. Izjavio je da ih je upoznao kada je došao da organizuje prostor za igranje video-igrica na stadionu Partizan, a da je onda počeo da im prodaje telefone sa Skaj aplikacijom.

"Telefone sam im prodavao za 600 do 1000 evra, ostavljao sam ih uglavnom u jednom restoranu blizu moje kuće. Nisam se često viđao sa njima, poznavao sam ih kraće od godinu dana", rekao je navodno u istrazi ovaj svedok.

On je naveo da Miljković i Belivuk nisu imali posebne zahteve vezano za Skaj, već da je za njih "kao i za sve klijente važilo pravilo da im ugasi telefon ako im se nešto desi".

"Rekli su, ako im se nešto desi, ako budu privedeni, da 'spržim' aparate. Kada sam iz medija saznao da su uhapšeni, otišao sam na portal za Skaj, kliknuo iksiće na njihove naloge i telefoni su se vratili na fabrička podešavanja, odnosno sve u telefonima je obrisano", priznao je na saslušanju u tužilaštvu da je jednim klikom ugasio i obrisao sve što se nalazilo u kriptovanim telefonima vođa klana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track