"LAŽNO ME PRIJAVILA ZA PALJENJE KUĆE I TROVANJE PSA..." : Uroš mu u masakru ubio 2 brata, a njegova majka ga torturiše!
Foto: Printscreen/TV Happy, Petar Aleksić

maltretiranje

"LAŽNO ME PRIJAVILA ZA PALJENJE KUĆE I TROVANJE PSA..." : Uroš mu u masakru ubio 2 brata, a njegova majka ga torturiše!

Crna Hronika -

Stefan Marković, mladić kome su u maskru u Duboni i Malom Orašju ubijena dva brata, i advokat šest oštećenih porodica Stefan Stefanović, ipričali su za Kurir da ih majka masovnog ubice lažno prijavljuje policiji, što su i dokazali, a prema rečima advokata ona bi za takvo postupanje mogla i krivično da odgovara.

Stefan tvrdi da niti on niti bilo ko od ožalošćenih ili meštana želi da naudi majci.

- Posle svega za porodicu optuženog ne postoji opasnost i njegova majka se slobodno kreće po selu, a mi smo ti koji i dalje nemamo mira - kaže Marković za Kurir.

Stefan MArković
Stefan MArkovićfoto: Printscreen/TV Happy

Uroš B. je, da podsetimo, u masakru u selima kod Mladenovca i Smedereva bez povoda ubio devetoro mladih ljudi i 12 ranio, a među ubijenima su i Stefanova braća Dalibor Todorović i Nemanja Stevanović.

"Za dlaku" izbegao smrt

Stefan Marković kaže da je on kobnog 4. maja uveče, kada je Uroš B. iz čista mira iz "kalašnjikova" pucao na grupu mladih, najpre u Malom Orašju, a potom i u Duboni, "za dlaku" izbegao smrt.

- Bio sam napolju, u školskom dvorištu te večeri sa rođacima i društvom i bukvalno sam dva minuta pre nego što je on došao otišao kući samo da večeram. Planirao sam odmah da se vratim, ali on je zapucao - kaže Stefan.

Marković kaže za Kurir da on, njegovi prijatelji, ali i porodice ubijenih mladića i devojaka maltretiranje trpe već mesecima.

- Majka osumnjičenog nas posle svega prijavljuje policiji non-stop! Mislim da na mene ima poseban "pik", jer sam javno pričao o zločinu i onda kada god joj se nešto pokvari ili desi oko kuće, ona okrivi mene - kaže Stefan i dodaje da je u poslednje vreme više puta saslušavan u policiji.

- Nekoliko puta sam morao da idem u policijsku stanicu 29. novembar, gde sam čak išao i na poligraf, koji sam prošao - kaže.

Uroš B.
Uroš B.foto: MUP Srbije

On tvrdi da ga majka okrivljenog lažno prijavljuje za razna dela.

- Prijavljivala je da sam joj isključio vodu u bunaru, otrovao psa, posekao voćnjak, baš je bilo svašta, ali ja sam dokazao da nemam nikakve veze s tim niti joj se obraćam. Najgore mi je bilo kada me je optužila da sam im zapalio kuću u Šepšinu - kaže naš sagovornik:

- To je ozbiljna svar, a ja sam bio taj koji je prvi primetio da im gori kuća i rekao sam policajcima koji stoje ispred njene kuće 24 sata da nešto gori i po mojoj prijavi su i reagovali. Policajcima sam tom prilikom objasnio da nemam nikakve veze sa paljevinom.

Kako dodaje, majka Uroša B. ne samo da ga prijavljuje policiji, već ga i javno vređa kada god ga sretne u selu.

- Ja imam njivu koja je na šest ili sedam metara od njene kuće, radim tamo, imam i neki posao sa jabukama i često sam na njivi. Trpeo sam vređanje od nje pred policajcima koji su bili tu da je zaštite. Strašno me je vređala zbog mog gostovanja na televiziji, a vezano za sve što se desilo kobnog dana, ali ja joj ništa nisam rekao niti sam je zbog toga prijavio - kaže nam mladić.

Stefan Stefanović
foto: Kurir TV

Reči Stefana Markovića potvrdio je i advokat Stefanović koji kaže da bi majka zbog lažnog prijavljivanja mogla i krivično da odgovara.

- Ona to radi iz čista mira. Prijavila ih je jer ih je srela, dok je išla u posetu sinu i mužu u pritvor u Smederevu, a oni su tada išli da daju iskaze u smederevskom tužilaštvu. Ona ih je tada, potpuno bez osnova, prijavila da je prate i ugrožavaju njenu bezbednost, što je zloupotreba njenih građanskih prava. Ona je na taj način počinila krivično delo lažnog prijavljivanja. Porodica Uroša B. ima preveliku zaštitu koju zloupotrebljava i tako unosi nemir stanovnicima sela - kaže Stefanović za Kurir

Kurir.rs / D.A.

Bonus video:

00:56

NAJČEŠĆA PREVARE GRAĐANA SA OSIGURANJEM: Šta kada se utvrdi lažna prijava (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track