OPASAN KRIMINALAC IZ SRBIJE UHAPŠEN U LUKSUZNOJ VILI U BARSELONI Mlađi brat mu ubijen, naručio krvnu osvetu, pa pobegao u Španiju
Foto: Mossos d'Esquadra

poternica

OPASAN KRIMINALAC IZ SRBIJE UHAPŠEN U LUKSUZNOJ VILI U BARSELONI Mlađi brat mu ubijen, naručio krvnu osvetu, pa pobegao u Španiju

Crna Hronika -

Srpski državljanin Mirza Mašović (41) iz Novog Pazara uhapšen je u luksuznoj vili u blizini Barselone, pošto je Švedska za njim izdala Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je trgovala drogom i učestvovala u ratu suprotstavljenih klanova. Katalonska policija, kako prenose španski mediji, saopštila je da je hapšenje izvedeno u njegovoj kući.

- Mirza Mašović za kojim je Švedska tragala je lociran i agenti policije iz te države doputovali su u Barselonu kako bi učestvovali u pretresu luksuzne vile. Pre nego što su agenti upali u kuću, policija je opkolika - prenose španski mediji.

Hapšenje Mirze Mašovića
Hapšenje Mirze Mašovićafoto: Mossos d'Esquadra

Tokom pretresa, u kući je zaplenjeno nekoliko mobilnih telefona, hard diskova i drugih uređaja za skladištenje podataka, kao i 6.500 evra u gotovini. Mašović je prebačen u pritvor, u kom će čekati ekstradiciju Švedskoj.

- On je godinama živeo u Malmeu sa bratom, držali su restoran u Lundu, koji je bio na meti bombaša 2008. Godinu dana kasnije, njegov mlađi brat Mirtez Mašović ubijen je hicima iz pištolja u Malmeu, dok je bio za volanom svog automobila. Sumnjalo se da su ga ubili pripadnici kriminalne grupe, koju takođe čine srpski državljani, a još tada su istražitelji verovali da je sukob između dve kriminalne grupe izbio zbog droge. Sukob se tu nije završio, već je u Malmeu 2010. ranjen i Mirza Mašović - preneli su mediji.

Mašović se, navodno, potom preselio u Kataloniju a mediji tvrde da je povezan i sa nekim likvidacijama koje su usledile u Malmeu posle ubistva njegovog mlađeg brata i da ih je on naručio krvnu osvetu u kojoj je u jednom tržnom centru ubijen brat vođe suprotstavljene kriminlane grupe. Međutim on sada, kako dodaju, nije uhapšen zbog ubistava, već zbog sumnje da je organizovao šverc droge iz Španije u Srbiju i Crnu Goru.

- Švedska je već zatražila od Nacionalnog suda Španije da ga izruči i on bi mogao da bude prebačen već narednih dana.

Kurir.rs

Bonus video:

00:09

Uhapšen Novopazarac koji je osumnjičen za paljene automobila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track