CRNI NIZ TRAGEDIJA U SRBIJI OD POČETKA GREJNE SEZONE: Petoro nastradalo u svojim domovima za samo mesec dana!
Foto: Pritnscreen/Facebook, Kurir.rs/M.S.

horor

CRNI NIZ TRAGEDIJA U SRBIJI OD POČETKA GREJNE SEZONE: Petoro nastradalo u svojim domovima za samo mesec dana!

Crna Hronika -

Igora (41) i Branka (38) Nešić iz Niša, ugušili su se tokom noći 27. novembra u svom stanu u ovom gradu, nakon što im je iscureo plin na šporetu. Preminuli su zajedno, u snu.

Kako je za Kurir ispričao Igorov brat njih dvoje su kobne večeri legli u svoju sobu i upalili su taj šporet da se ogreju. Plinska boca je, kako kaže, bila puna, ali kada dođe do kraja, ta plinska boca počinje da ispušta gas i to je bilo kobno po supružnike.

Od kako je u Srbiji počela grejna sezona tragedije su se nažalost nanizale, a za mesec dana poginulo je petoro ljudi, a dvoje je povređeno.

Otac i ćerka

Početkom novembra je, da podsetimo, eksplodirala cev koja je sprovodila gas u Zemunu i tada je poginuo Stevo Ljiljak (74), a njegova ćerka B. Lj. je teško povređena.

Mesto nesreće u Zemunu
Mesto nesreće u Zemunufoto: Nenad Kostić

- Danima je smrdelo gas i upozoravali smo na to, međutim, izgleda da je sinoć sve kulminirao i da je zato došlo do eksplozije u kući u kojoj su živeli sami Stevo i B.Lj.- ispričale su ranije komšije i dodale:

- Eksplozija je bila baš velika i cela kuća im se urušila, kažu da im je ostao čitav jedino dimnjak. Inače, kuća se nalazi u dvorištu u kome ima još jedna kuća u kojih živi sestra B.Lj. sa porodicom.

Obrušila se kuća

Eva M. (74) poginula je 23. novembra u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u zrenjaninskom naselju Mužlja, kada je detonacija srušila njenu kuću.

Sumnja se da je došlo do curenja plina u podrumu kuće što je izazvalo detonaciju.

- Eksplozija je bila toliko razorna da je kuća maltene sravnjena sa zemljom. Sumnja se da je do eksplozije, najverovatnije, došlo kada je procureo plin koji je Mihalj, navodno, priključio na kotao kojim je grejao kuću. Podrum, u kome je bio i kotao, bio je pun plinskih boca - ispričao je izvor posle nesreće.

Eva M.
Eva M.foto: Društvene Mreže

Nakon što se kuća srušila, vatrogasci su brzo došli do Mihalja i izvukli ga iz ruševina. Nažalost, njegova supruga Eva nije imala sreće. Vatrogasci su više od četiri sata u četvrtak raščišćavali šut kako bi došli do nje.

Ugušila se u snu

U mestu Vračev Gaj u okolinu Bele Crkve pre samo tri dana je pronađeno beživotno telo žene Vezire U. u porodičnoj kući, dok je njen muž hitno prebačen na Vojno medicinsku akademiju.

Sumnja se da se žena ugušila dimom iz peći na pelet, a komšije su za Kurir ispričale da su sa bračnim parom bili njihov sin i unuče, ali srećom u susednoj sobi.

Vezira U.
Vezira U.foto: Facebook

- Vezira je bila divna žena, poreklom je iz Bosne i Hercegovine, a ovde se udala. Unuk im je bio tu kad se sve desilo, ako i sin i nagutali su se dima i oni su prebačeni u bolnicu, ali kako su mi javili, oni su dobro, samo je neophodno da ih lekari pregledaju - rekla je komšinica.

Pretpostavlja se da je dimnjak bio neispravan i da porodica nije mogla da sačeka da upali peć jer je zahladnelo iako im je majstor rekao da budu pažljivi zbog izvođenih radova.

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track