"REKETIRAMO POLA BEOGRADA!" BRAĆA HOFMAN NA UDARU POLICIJE U RS: Podneta još jedna prijava protiv Vidovića, evo za šta ih terete
Foto: Zorana Jevtić

modriča

"REKETIRAMO POLA BEOGRADA!" BRAĆA HOFMAN NA UDARU POLICIJE U RS: Podneta još jedna prijava protiv Vidovića, evo za šta ih terete

Crna Hronika -

Policija Republike Srpske podnela je izveštaj, odnoso krivičnu prijavu tužilaptvu protiv braće Ljubana i Miljana Vidovića, poznatih po nadimku braća Hofman, kao i protiv Aleksandra Jovanovića Tupeše, zbog sumnje da su pretili vlasniku kafića u Modriči.

Kako pišu lokalni mediji, braća Hofman i Tupeša su pretili Ivanu Mitriću, vlasniku kafića "Strit", kako bi lažno svedočio u njihovu korist.

Miljan i Ljuban Hofman
Miljan i Ljuban Hofman foto: Printscreen/YouTube

- Otprilike 15 dana pre njihovog dolaska u Modriču oni su pozvali Mitrića i tražili od njega da lažno svedoči u predmetima koji se vode protiv Tupeše. Protiv njega su u toku predmeti za krivična dela izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i zbog oružja - pišu lokalni mediji.

Dalje dodaju da se Mitrić prepao, ali da je odlučio da ne menja iskaz, što je braći Hofman zasmetalo. Oni su tada došli sa 23 osobe, kako bi pretili njemu i još jednoj osobi.

Njihove pretnje su snimili telefonom, te je to objavljeno na svim društvenim mrežama.

Osim braće Hofman i Tupeše, podnesen je izveštaj protiv još jedne osobe iz Srbije.

Miljan Vidović posle hapšenja
Miljan Vidović posle hapšenjafoto: Zorana Jevtić

U PU Doboj su rekli da su A.J i M.B osumnjičeni da su putem telefona ostvarili kontakt sa oštećenim iz Modriče i tom prilikom pretnjama pokušali da ga navedu da da lažnu izjavu u svojstvu svedoka u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J. za više krivičnih dela, na šta oštećeni nije pristao, saopšteno je iz PU Doboj.

Za Lj.V i B.M postoji sumnja da su zajedno sa još 23 osobe prethono angažovani od strane A. J. došli u Modriču i tražili oštećenog.

Tom prilikom su se kretali u grupi i ponašali drsko, pokušavajući da uplaše oštećenog kako bi dao lažnu izjavu u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J. za više krivičnih dela.

Podsetimo, snimak koji je kružio društvenim mrežama uznemirio je javnost. Na njemu se vidi grupa mladića kako upada u kafić u Modriči i maltretira zaposlenog. Na smiku se čuje i kako neko izgovora: "Reketiramo pola Beograda".

Ljuban Vidović posle hapšenja
Ljuban Vidović posle hapšenjafoto: Zorana Jevtić

Inače, braća Ljuban u Miljan Vidović, poznati bokseri, uhapšeni su u jednom tržnom centru u Beogradu 10. novembra. Nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu njima je određen pritvor u kom se i dalje nalaze. Njih dvojica su uhapšena nakon što su se na društvenim mrežama, pored uznemirujućeg snimka iz Modriče, odvanuli i snimci nastali u Srbiji. Na jednom navodno Miljan Vidović, kako se vidi na snimku, maltretira dostavljača hrane, a na drugom konobara.

(Kurir.rs - Srpska info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja