SRPSKA POLICIJA NA NOGAMA Raspisana poternica za političarem osumnjičenim za UBISTVO Vanje (14), sumnja se da se krije u Beogradu
Foto: MUP Srbije

Kontrolišu se granični prelazi

SRPSKA POLICIJA NA NOGAMA Raspisana poternica za političarem osumnjičenim za UBISTVO Vanje (14), sumnja se da se krije u Beogradu

Crna Hronika -

Za Ljupčom Palevskim, koji se sumnjiči za ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je tužilac Gavril Bubevski na konferenciji za novinare.

U međuvremenu, prema nezvaničnim saznanjima, čelni ljudi makedonske policije kontaktirali su Ministarstvo unutrašnjih poslova u Srbiji i podelili informacije o odbeglom osumnjičenom muškarcu.

Ljupčo Palevski
foto: Printscreen/Društvene mreže

Navodno, u toku je pojačan nadzor svih graničnih prelaza Srbije, a pogotovo onih na granici sa Severnom Makedonijom.

Podsetimo, ceo region potresla je vest da je Vanja za kojom je tragao Balkan sinoć pronađena mrtva. Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru.

Utvrđeno je da je vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27. novembra 2023. godine, oko 10.00 časova.

Danas se oglasio MUP sa informacijama o zločinu i izneli su sve informacije na konferenciji za novinare.

"Od juče kako smo dobili informacije obezbedili smo dokaze i pronašli tela dvoje koji su se vodili kao nestali. Cela makedonska javnost je bila zainteresovana da pronađemo ljude žive, a pronađeni su od policije ubijeni i zakopani u okolini Skopja i okolini Velesa. Dozvolite mi da izjavim saučešče porodicama ubijenih. U svoje ime i u ime onih koji su učestvovali u tome da se reši ovaj slučaj. Osumnjičeni su uhapšeni i privedeni zbog materijalih dokaza. Osumnjičeno je pet lica, troje je privedeno, jedno je van zemlje, a peto lice je otac koji je priveden. Motiv je koristoljublje, a jedno od lica je u dogovoru sa porodicom je izvršilo i organizovalo u cilju da se iznudi novac od majke ubijene devojčice. Što se tiče druge žrtve koje nema nikakve veze sa Vanjom ubijeno je zbog neraščišćenih odnosa. Njegovo vozilo je ukradeno i upotrebljeno za drugo krivično delo. Tim vozilom je oteta maloletnica ispred zgrade u kojoj je živela. Otac je podelio informacije sa organizatorima. Oko 10 časova je ubijena maloletna Vanje. Ovaj monstrum kome sledimo trag, čim dodje na naše tlo će da bude izveden pred lice pravde" rekao je između ostalog Oliver Spasovski, ministar policije Makedonije.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track