MISTERIOZNA ČITULJA ZA UBIJENOG ŠKALJARCA! Dedović i Stamatović izrešetani pred ženama, a sada osvanule OVE REČI
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

4 godine od ubistva

MISTERIOZNA ČITULJA ZA UBIJENOG ŠKALJARCA! Dedović i Stamatović izrešetani pred ženama, a sada osvanule OVE REČI

Crna Hronika -

Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana i njegova desna ruka Stevan Stamatović brutalno su likvidirani pre tačno četri godine dok su sa svojom porodicom večerali u jednom restoranu u grčkoj Atini, a sada su u jednim dnevnim novinama osvanulje čitulje.

Maskirani egzekutori, da podsetimo, ušli su u restoran prišli njihovom stolu i počeli da rešetaju, nakon rafalne paljbe Dedović i Stamatović od zadobijenih povreda preminuli su na mestu. Tom prilikom nije povređen niko od članova njihove porodice, a sumnja se da je njihovo ubistvo naručio šef kavačkog klana Radoje Zvicer i da je za to dao milion evra. Naime, sumnja se da je odbegli Zvicer taj zadatak poverio svojoj beogradskoj ispostavi klana - Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću koji su tada obavili zadatak zajedno sa svojim saradnicima.

igor dedović i stevan stamatović u zagrljaju malo pre likvidacije
igor dedović i stevan stamatović u zagrljaju malo pre likvidacijefoto: Privatna arhiva

Porodice već četvrtu godinu zaredom objavljuju čitulju u crnogorskim novinama na današnji dan gde navode da i dalje pate za svojim najmilijima. Tako je bilo i ovaj put, pa se od Stamatovića oprostila porodica tužnim rečima, dok je zanimljivo velika umrlica koju je neko objavio za Igora Dedovića misteriozno potpisana.

- Godine neće izbrisati uspomenu na tebe. Živiš večno i uvek ćeš biti sa nama - u potpisu Ljusko, dok čitulja za Stamatovića glasi:

- Navršavaju se 4 godine od kada nisi sa nama voljeni naš Stevane. Nećemo te zaboraviti, živiš u nama. Volimo te anđele naš. Počivaj u miru - u potpisu porodica.

1 / 2 Foto: screenshot Dan

Svedoci-saradnici koji su u minulom periodu svedočili protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković u Specijalnom sudu u Beogradu naveli su detaljno kako je došlo do celekupne organizacije lociranja, praćenja mete, a potom i same likvidacije.

- U restoran su ušetala četiri muškarca, prišla stolu, rasporedila se oko njega, izgovorila nekoliko reči na srpskom jeziku a potom zapucala. Ubice su izgledale kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - preneli su tada grčki mediji.

uviđaj nakon likvidacije dedovića i stamatovića trajao satima
uviđaj nakon likvidacije dedovića i stamatovića trajao satimafoto: Printscreen

Takođe, svedoci-saradnici tokom sudskog postupka koji se vodi protiv Belivuka i Miljkovića otkrili su da su ubice iz Atine - Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjević.

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track