SVI DETALJI AKCIJE "KONSILJERE": Muž influenserke na udaru policije! OVE poznata dama sa Instagrama bile u problemu zbog supruga!
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/TikTok

kriminal

SVI DETALJI AKCIJE "KONSILJERE": Muž influenserke na udaru policije! OVE poznata dama sa Instagrama bile u problemu zbog supruga!

Crna Hronika -

Pripadnici policije Kantona Sarajevo uhapsili Alema Hodovića, rodom iz Priboja, i Dženisa Kadrića zbog sumnje da su novac od kriminala ubacivali u legalne tokove

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo, u akciji pod nazivom "Konsiljere", uhapsili su Dženisa Kadrića, telohranitelja Edina Gačanina Tita, balkanskog narko-bosa, kao i Alema Hodovića, kontroverznog biznismena rodom iz Priboja u Srbiji i supruga poznate influenserke!

Kako su naveli bosanski mediji, Kadrić i Hodović uhapšeni su u sredu zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca. Sumnja se da su novac od kriminalnih radnji stavljali u legalne tokove.

Organizovani kriminal

uhapšeni kadrić i hodović. edin gačanin prošle godine sklopio sporazum sa holandskim tužialštvom
uhapšeni kadrić i hodović. edin gačanin prošle godine sklopio sporazum sa holandskim tužialštvomfoto: Printscreen/Instagram, Printscreen

- Sumnja se da su uhapšeni povezani s narko-bosom Titom, koji važi za jednog od najvećih trgovaca kokaina u Evropi. On je nedavno u Holandiji potpisao s tužilaštvom sporazum o priznanju krivice za šverc kokaina i osuđen je na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milion evra. Inače, Tito je bio najtraženiji begunac, za petama su mu bili DEA i Interpol. Istražitelji veruju da je njegova baza Dubai, ali da ima razgranatu mrežu saradnika širom sveta - kaže izvor.

Najnovija policijska akcija u Sarajevu izvedena je pod nadzorom tužitelja iz "Skaj tima" Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

- Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić, rođen 1989. u Sarajevu, nekadašnji uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović, rođen 1983. u Priboju, a vrše se pretresi pravne osobe - preduzeća E.S. TECH d.o.o. Sarajevo - saopšteno je iz policije.

Kako su dalje naveli, dokazi u ovom slučaju pribavljeni su iz aplikacija Skaj i Anom, a osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog s neovlašćenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim delima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

uhapšeni alem hodović i njegova supruga lejla
uhapšeni alem hodović i njegova supruga lejlafoto: Printscreen/Instagram

Nakon hapšenja pretreseni su stanovi i prostorije za koje se sumnjalo da pripadaju osumnjičenima. Takođe, tokom pretresa je zaplenjen džip "lendrover" nemačkih registarskih oznaka, 2022. godište.

Inače, uhapšeni Hodović je suprug poznate influenserke Lejle Hodović. Ona na društvenoj mreži Instagram ima preko 60.000 pratilaca, koje svakodnevno obaveštava o svom životu. Ova plavuša sa sestrom poseduje modnu liniju, a na njenom profilu se može videti kako često putuje sa suprugom.

Pre hapšenja rođendan

raskošan život bračnog para hodović iz sarajeva
raskošan život bračnog para hodović iz sarajevafoto: Printscreen/Instagram

Nekoliko sati pre hapšenja Hodovića, njegova supruga influenserka je na Instagramu objavila video-snimke i fotografije sa jedne rođendanske proslave. Lepa Lejla se oglasila i nakon što je odjeknula vest da joj je muž priveden, objavivši nekoliko fotografija i snimaka iz porodičnog doma.

Kako prenose mediji iz Bosne, Hodoviću ovo nije prvo hapšenje, jer je i 2015. završio iza rešetaka, navodno zbog fantomske firme koja je služila za pranje novca. Kako su tada izveštavali lokalni mediji, Hodović se dovodio u vezu s Mirzom Gačaninom, bratom narko-bosa Edina Gačanina.

Raskošan život

Putuju u Dubai, Dubrovnik, Beograd...

Lejla Hodović na svoj Instagram profil kači i slike svog luksuznog života sa suprugom. Kako se može videti, oni često putuju na egzotične destinacije, ali i u Beograd.

- Lejla sarađuje i sa srpskim blogerima i influenserima, ali i sa srpskim poznatim brendovima, koje reklamira - kaže naš izvor i dodaje da par često putuje u Dubai.

raskošan život influenserke i njenog uhapšenog muža
raskošan život influenserke i njenog uhapšenog mužafoto: Printscreen/Instagram

- Kači slike iz Dubaija, a često borave i u Dubrovniku, putovali su na Maldive, išli na krstarenja kruzerima. Vidi se da žive raskošnim životom. Recimo, ona je kačila slike na kojima se vidi da na ruci ima "roleks", a da njen suprug vozi skupa kola kao što je "porše" - navodi izvor.

Poznate žene sa Instagrama

I one su se zbog muževa našle u žiži

Lejla Hodović nije jedina influenserka čija je jača polovina dovođena u vezu s kriminalnim radnjama. U novembru se isto dogodilo i srpskoj blogerki Sofiji Milojević, koja ima preko 90.000 pratilaca, kada se njen verenik, kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, zajedno sa bratom Miljanom našao u centru skandala.

Njih dvojica su tada uhapšeni u tržnom centru u Beogradu. Influenserka se nakon hapšenja povukla i nijednom se nije oglasila ovim povodom, a kad je Ljuban izašao na slobodu, obrisala je sve fotografije s njim, pa nije poznato da li su i dalje verenici.

vasilisa nurković i ubijeni zijad
vasilisa nurković i ubijeni zijadfoto: Printscreen/Društvene mreže

I crnogorska blogerka i influenserka Vasilisa Nurović našla se na stranicama crne hronike. Naime, ona je bila udata za Zijada Nurovića, pripadnika škaljarskog kriminalnog klana. Nurović je ubijen u aprilu 2019. u Španiji, i to naočigled trudne Vasilise.

belgijska influenserka i njen muž kog su bili oteli
belgijska influenserka i njen muž kog su bili otelifoto: Printscreen Instagram

I poznata belgijska influenserka našla se u problemu zbog svog muža Mohameda Azaija zvanog Lobanja, koga su, kako se sumnja, prošle godine oteli Srbi zbog nestanka kokaina. Ona je apelovala na otmičare preko društvenih mreža da joj oslobode muža, a to se na kraju i dogodilo, pa je obavestila svoje pratioce da joj je muž živ, zdrav i kod kuće.

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track