SLIKE MRTVOG LAINOVIĆA U PLAVOJ MAJICI SLALI ZVICERU?! Pritvor kavčanima zbog ubistva Belivukovog pucača, KLUPKO SE ODMOTAVA
Foto: MUP RS

Specijalno državno tužilaštvo cg

SLIKE MRTVOG LAINOVIĆA U PLAVOJ MAJICI SLALI ZVICERU?! Pritvor kavčanima zbog ubistva Belivukovog pucača, KLUPKO SE ODMOTAVA

Crna Hronika -

Protiv pripadnika kavačkog klana Radoja Živkovića Žutog, Ratko Živkovića zvanog Zemo, Zdravka Perunovića i Milana Vujotića Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori donelo je nalog za sprovođenje istrage jer se sumnjiče da su po nalozima Radoja Živkovića izršili krivična dela kriminalno udruživanje i ubistvo Srbina Ljubomira Lainovića, koji je, kako se sumnja, takođe bio pripadnik ovog klana.

- Viši sud u Podgorici je, na predlog Specijalnog tužilaštva, osumnjičenima odredio pritvor iako su trenutno svi nedostupni crnogorskim pravosudnim organima. Radoje Živković, Perunović i Vujotić se nalaze u pritvoru u Istanbulu zbog ubistva šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića, dok je Ratko Živković Zemo u bekstvu - navode crnogorski mediji.

Oni se sumnjiče da su na podmukao način i iz koristoljublja, bezobzirne osvete, niskih pobuda – mržnje i netrpeljivosti organizovali i izvršili likvidaciju Lainovića.

Podsetimo, Ljubomir Lainović, sin ubijenog žestokog momka iz devedesetih Branislava Lainovića Dugog, kako se moglo čuti na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bio je egzekutor te kriminalne grupe koja je sarađivala s kavačkim klanom sa odbeglim Radojem Zvicerom na čelu.

Ljubomir Lainović
Ljubomir Lainovićfoto: Printscreen YouTube

Ovo ubistvo je, kako se navodi, izvršeno 21. juna 2020. a direktni izvršilac bio je Zdravko Perunović, nakon što je Ratko Živković Zemo doveo Lainovića u šumu na brdu koja se nalazi na teritoriji opštine Danilovgrad, pod izgovorom da će tamo vežbati gađanje iz "kalašnjikova".

Ono što je najveće iznenađenje je da je naručilac ovog ubistva jedan od, sada ubijenih, vođa "škaljaraca" Alan Kožar. Kako saznajemo, Ratko Živković Zemo zadobio je poverenje škaljarskog klana ubedivši ih da može da im pomogne da likvidiraju ubicu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića i tako od njih uzeo 400.000 evra, a za ubistvo angažovao "kavčane" i kasnije uspeo da namesti još ubistava "škaljaraca".

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: MUP RS

- "Kavčani" su želeli osvetu, te im je odgovaralo da se sami reše Lainovića i za to uzmu i novac od suparničkog klana, te spreče da ih izda. U komunikaciji sa Kožarom koji se dopisivao preko aplikacije Skaj sa Ratkom Živkovićem Zemom, misleći da može da mu veruje i da su u istom timu, dogovorili su da za novčanu naknadu u iznosu od 400.000 evra Živković i Perunović ubiju Lainovića, a da se tela reše uz pomoć pumpe za prskanje loze i 20 litara sone kiseline - navodi se u naredbi.

Moguća izdaja

Naime, pripadnici kavačkog klana čuli su da Lainović govori kako bi, ako bude uhapšen, progovorio o ubistvu Dedovića i Stamatovića u Atini, kao i da vođi klana Radoju Zviceru daje netačne informacije o njegovom rođaku Radoju Živkoviću. Nakon ovim saznanja i dogovora sa Kožarom, Lainović je pozvan u vikendicu Ratka Živkovića u Spužu gde je došao sa Milinkom Brašnjovićem koji je krajem februara ove godine uhapšen u Španiji.

- Za vreme svog boravka u vikendici u Spužu Lainović je svaki dan slao poruke Marko Miljkoviću u kojima ga je obaveštavao gde je i sa kim i izrazio poštovanje prema njemu i Veljku Belivuku tako što mu je napisao: "Ti, Soprano (prim.aut. Veljko Belivuk) i Fejs (prim.aut. Milinko Brašnjović) ste moja porodica".

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Libertaspress/Sky aplikacija

Živković Zemo i Perunović dan pre ubistva Lainovića, a nakon dogovora sa suparnikom Alanom Kožarom, otišli su sami u šumu na brdu i iskopali rupu dubine dva metra.

- Sutradan, Ratko Živković dovezao je Lainovića u šumu gde ih je čekao Perunović koji je žrtvi ispalio najmanje jedan hitac u predelu glave i ubio ga. Telo je, kako se pretpostavlja, ubačeno u rupu i poliveno sonom kiselinom. Posmrtni ostaci Lainovića nikada nisu pronađeni - navodi se u naredbi o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva u crnoj Gori.

Novčana naknada za ovo ubistvo, kako se navodi u dokumentu, kavčanima je predata na lokaciji u Beogradu.

- Alan Kožar je preko posrednika organizovao predaju dogovorene sume od 400.000 evra i svojim suparnicima tako i platio što su "osvetili" Dedovića i Stamatovića, a i pomogao da se reše svog tada već neprijatelja - objašnjava izvor Kurira.

Fotografije Lainovića poslate Zviceru

U naredbi o sprovođenju istrage piše da je analizom kriptovanih komunikacija Radoja Živkovića utvrđeno da je 21.6.2020. godine obavijestio Radoja Zvicera da je ubijen Ljubomir Lainović.

On mu je, kako se navodi, poslao više slikovnih poruka s fotografijama na kojima se vide posmrtni ostaci Lainovića obučenog u tamnoplavu majicu kratkih rukava i donjem delu trenerke crne boje koje su praćene i tekstualnim porukama.

Krtica

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svedok-okrivljeni Srđan Lalić je otkrio kako je Živković uspeo da se infiltrira među "škaljarce".

- Ratko Živković infiltrirao se visoko u "škaljarski klan" i preko njega smo mi dobijali informacije. Zemo im je ponudio da može da otme i ubije jednog od izvršilaca iz Atine. Mi smo izrežirali tu otmicu. Svezali smo ga, posuli smo malo lažne krvi za filmske setove po licu, napravili fotografije, javili "škaljarcima" da je navodno otet, a onda otišli u Krnjaču, gde je bila iskopana rupa i tu smo ga slikali navodno mrtvog. Tako Zemo dolazi u poziciju da se približi njima, Kožaru i Damiru Hadžiću i stekne potpuno njihovo poverenje - rekao je Lalić. Kasnije su "kavčani", takođe preko Živkovića, ubili i Kožara i to za iznos od 1.400.000 evra.

- Alan Kožar ubijen je 23. jula 2020. godine na Krfu sa Užičaninom Damirom Hadžićem, a u tom ubistvu su prema svedočenjima saradnika učestvovali i pripadnici klana Veljka Belivuka iz Beograda - navodi se.

Bonus video:

04:06

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track