OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON PA UKRADENE DRAGOCENOSTI PRODAVAO ZLATARI U BEOGRADU: Proširena istraga protiv Ljubomira Romanova
Romanov i Tamara Eklston, Foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, screenshot

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON PA UKRADENE DRAGOCENOSTI PRODAVAO ZLATARI U BEOGRADU: Proširena istraga protiv Ljubomira Romanova

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je proširilo istragu prema osumnjičenima Ljubomiru Romanovu i Mirki Nikolić, zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo pranje novca.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od februara do decembra 2022. godine prodavali zlatari u Beogradu veću količinu dukata Franc Jozef kao i šest zlatnih poluga iz Švajcarske za koje se sumnja da su pribavljene izvršenjem krivičih dela koje su Ljubomir Romanov i Robert Konovalov Radosavljević vršili po Ujedinjnom Kraljevstvu i Švajcarskoj te su prodajom pribavili osam i po miliona dinara (72.000 evra) koje su posle ulagali u kupovinu stana u Beogradu i time pokušali da prikriju nezakonito stečenu imovinu - saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni će, kako navodi iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u toku dana biti saslušani.

Zgrada na Vračaru oduzeta od Ljubomira
Zgrada na Vračaru oduzeta od Ljubomirafoto: Italijanska policija/Printscreen

Ljubomir Romanov, koji se ranije prezivao Radosavljević, koji je bio na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. obili i pljačkali kuće bogataša u Engleskoj, uhapšen je u decembru prošle godine.

Kako je Kurir pisao, za Romanovim je poternicu raspisala Velika Britanija koja ga od 2019. potražuje zbog sumnje da je opljačkao vilu Tamare Eklston, naslednice vlasnika Formule 1, iz koje je odneo plen od 25 miliona funti. Romanov se tereti da je iste godine opljačkao i bivšeg fudbalera Frenka Lamparda, pokojnog vlasnika FK Lester i mnoge druge milijardere.

Inače, opljačkani novac nikada nije pronađen, a sumnja se da su ga "oprali" u Srbiji. Romanov u Obrenovcu, kao i na Vračaru ima velelepne vile.

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja