"TOP BRATE, MOSAD BUKVALNO! TO ĆE BITI AKCIJA VEKA"! Džoni sa Vračara planirao ubistvo cijanidom u zatvoru: MORAMO DA RATUJEMO
Nikola Vušović, Foto: MUP Srbije, Printscreen

suđenje vračarcima

"TOP BRATE, MOSAD BUKVALNO! TO ĆE BITI AKCIJA VEKA"! Džoni sa Vračara planirao ubistvo cijanidom u zatvoru: MORAMO DA RATUJEMO

Crna Hronika -

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, od 2019. do novembra 2022. formirali odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, među kojima je i Nikola Kačarević, muž starlete Tamare Đurić, počelo je pred Specijalnim sudom u Beogradu kratkim izjašnjenjem 28 optuženih koji su dostupni srpskom pravosuđu, a oni su negirali krivicu.

Optuženima se na teret stavlja da su učestvovali u ubistvima Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, pet pokušaja ubistva i planiranju likvidacije pripadnika svog klana Strahinje Savića posle njegovog hapšenja u Crnoj Gori u januaru 2021.

Nikola Vušović, Marko Miljković, Radoje Zvicer
foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

Kao ključni dokaz protiv pripadnika grupe u optužnici se navode njihove Skaj prepiske.

- Među presretnutnim porukama su one koje su razmenjivali među sobom, ali i one koje je Nikola Vušović razmenjivao s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem - podseća sagovornik.

Da se iza jednog Skaj telefona krije i sam Zvicer, koji je s Vušovićem isplanirao ubistvo Savića, a koji je posle hapšenja pristao na saradnju sa crnogorskim istražiteljima, tužilaštvo navodno dokazuje na osnovu poruka i slika koje je slao drugim osobama.

- Vidi kakav ti je brat, 10 metaka, sve oko srca. Bio sam nagrđen - piše Zvicer u poruci, uz koju šalje i svoje slike iz bolnice, kupatila i kreveta.

Zajedno sa Strahinjem Savićem, u Crnoj Gori je u januaru 2021. uhapšen i Lazar Ilić, koji se sumnjiči da je direktni izvršilac ubistva Aleksandra Šarca u TC Ušće. Marko Miljković, prema optužnici, poslao je poruku Vušoviću: "Pao je Laza iz Kraljeva. Lazaru gori telefon, cinkarošu je... o majku. Mali je sada gotov, u Srbiji ga čeka 40 godina, ako nešto treba, piši."

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šaracfoto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Posle hapšenja u Crnoj Gori u porukama koje su razmenjivali učestvovao je i Dario Đorđević Dekster, kome se sudi u odsustvu jer je uhapšen i osuđen u Austriji.

- Moramo da ratujemo - piše u jednoj poruci koju je Dekster poslao Vušoviću dok je on navodno bio u Španiji.

U porukama oni razmatraju da napadnu maricu kad Savića budu prebacivali u Srbiju, ali na kraju odlučuju da ga otruju cijanidom u zatvoru, koji Zvicer, prema optužnici, nabavlja u Bugarskoj. Osmislili su plan da Saviću cijanid ubace u pečenje "koje Debeli najviše voli da jede", a koje mu je u zatvor odnela sestra.

Miljković tada piše Vušoviću: "Što duže ostane u Crnoj Gori, to bolje, najbolje odmah u rupu da ga stave." S Vušovićem se, kako se navodi, dopisuje i Belivuk, koji ga obaveštava da se ne plaši da uhapšeni mogu da ih nameste za ubistva u Srbiji jer "nestali su nestali".

Zatvor u Crnoj Gori
Zatvor u Crnoj Gorifoto: Youtube Printscreen

Pošto su osmislili plan za trovanje Savića, optuženi Aleksandar Milošević piše: "Top, brate, Mosad bukvalno, neće verovati ovi dole", na šta mu Vušović odgovara: "Najjača akcija svih vremena, Mosad bukvalno."

U konverzaciju se uključio i okrivljeni Danilo Tešić:

- Samo da sestra ne ogladni usput pa navali, daćemo joj 100 evra da ima i da ne dira paket.

Vušović: Odmah će da zaćute ovi što im se peva.

Vušović: Niko neće sumnjati da ga rođena sestra truje. Nemaju oni način da provere za cijanid. To će biti akcija veka.

Iz njihove komunikacije proizilazi i da su trovanje cijanidom probali na šarplanincu "koji je umro od pola ćevapa", međutim Savića nisu uspeli da otruju. Naime, Saviću je sestra u pritvor odnela pečenje koje su joj pripremili i u njega sipali cijanid, ali je panika zavladala kad su shvatili da nema vesti da je umro. Kako se navodi u optužnici, raspitali su se i saznali da je vruće pečeno meso apsorbovalo otrov i da je zato Savić preživeo.

Poruka

Pozdravite Kačarevića, ja sam majka ubijenog Šarca

Početak javnog suđenja kriminalnoj grupi Radoja Zvicera i Nikole Vušovića pratila je i Sanja Šarac, majka pokojnog Aleksandra Šarca, koji je 17. oktobra 2020. upucan u tržnom centru "Ušće" u Beogradu, posle čega je preminuo. Njegova majka pitala je ostale prisutne u publici "da li je neko ovde Kačarevićev".

Aleksandar Šarac, Nikola Kačarević, Tamara Đurić, Ubistvo, TC Ušće
foto: ATAImages, Privatna arhiva

- Ja sam mu brat - odgovorio je jedan muškarac, na šta je ona rekla:

- Kaži mu da ga je pozdravila mama Aleksandra Šarca, to sam ja, ja sam mu mama - rekla je ona kratko i nastavila da prati suđenje. Prema rečima sagovornika Kurira, reči majke nisu zvučale kao pretnja, već više kao poruka očajne majke čijeg je sina za novac izdao prijatelj.

Inače, u optužnici se navodi da je Nikola Kačarević za 6.000 evra namamio svog prijatelja Šarca u "Ušće", gde je on i ubijen.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track