ŽURIO KOD ROĐAKA JER GA BOLI BUBREG! Srećko osumnjičen za ubistvo u Padinjaku osuđivan 20 puta, policiji davao BIZARNA OBJAŠNJENJA
Foto: Privatna Arhiva

ŽURIO KOD ROĐAKA JER GA BOLI BUBREG! Srećko osumnjičen za ubistvo u Padinjaku osuđivan 20 puta, policiji davao BIZARNA OBJAŠNJENJA

Crna Hronika -

Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), trojica su osumnjićenih za brutalno prebijanje i silovanje penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića (74) u zatavoru Padinska skela u Beogradu, osuđivani su ukupno 26 puta.

Kako Kurir saznaje, trojica osumnjičenih su ukupno trebali da plate 706.000 dinara zbog saobraćajnih prekršaja i prekršaja o Zakonu o ličnoj karti koje su napravili.

Od njih trojice, najviše prekršajnih presuda ima Srećko Stefanović, čak 20, dok Dalibora Petrović ima 4, a Saša Stanković dve. Inače, sva trojica su prekršaje počinili tokom 2021. i 2022. godine.

Srećko Stefanović
foto: Facebook

Srećko osuđivan čak 20 puta

Srećko Stefanović (20) osuđivan je čak 20 puta, a u zatvor je otišao 19. decembra 2023. godine i trebalo je da izađe 27. septembra, ali kako je u međuvremenu u zatvoru počinio teško krivično delo ubistvo, neće se skoro naći na slobodi.

Naime, prvi put, Srećko je osuđivan na novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 50.000 dinara zbog prekršaja u saobraćaju kada je na teriotiriji Lazarevca upravljao mopedom bez saobraćajne dozvole, kao i toga što je tom prilikom utvrđeno da vozilo kojim je upravljao nije bilo ni registrovano. Kako saznajemo, on je tada priznao prekršaj pravdajući se da je žurio kod rođaka kojeg boli bubreg kako bi ga prevezao kod lekara mopedom.

Drugi put je osuđen za novčanu kaznu zatvora od 5.000 dinara iz razloga što nije posedovao ličnu kartu, nakon čega je utvrđeno da nikada nije ni podneo zahtev za njeno izdavanje nakon što je postao punoletan. Posle nekoliko meseci, policija ga je ponovo zaustavila, nakon čega je osuđen na još jednu novčanu kaznu od 5.000 dinara zbog istog razloga. Uz to, dobio je da plati još 100.000 dinara zbog neposedovanja vozačke dozvole prilikom upravljanja automobilom marke audi.

Srećko Stefanović
foto: Kurir

Srećko je tada izjavio da je u automobil seo kada je bratovljevo dete dobilo gušenje, a kako kod kuće nije bilo nikoga, on je morao da ga odveze kod lekara, te je rizikovao da ga policija zaustavi.

Januara naredne 2022. godine osuđivan je ponovo zbog neposedovanja lične karte, kada je dobio da plati 10.000 dinara, a razlog zašto još nije podneo zahtev za njeno izdavanje bio je taj, kako kaže, jer su mu oba roditelja preminula. Kako je ispričao, sve vreme je sakupljao dokumentaciju kako bi mogao da dobije ovaj dokument, nakon čega je tvrdio da je nameravao "ovih dana da podnese zahtev."

Izbegavao vojsku

Takođe, Srećko se nije odazivao na poziv za vojni rok, kada je dobio da plati 10.000 dinara, a njegovo obrazloženje bilo je tada da je često odsutan od kuće, još dva puta osuđivan je zbog istog prekršaja kada je dobio da plati po još 10.000 dinara, a tada mu je bilo opravdanje da često radi sezonske poslove u Gornjem Milanovcu i drugim mestima, te nije u mogućnosti.

Srećko Stefanović, Saša Stanković, Dalibor Petrović, Silovanje, Padinska Skela, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Narednih osam puta dobijao je iste novčane kazne zbog neposedovanja ličnog dokumenta, i deveti put kazna za ovo je iznosila 6.000 dinara.

Dva puta Srećko je dobio da plati novčanu kaznu u iznosu od 65.000 dinara zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, s tim da se jednom pravdao tako što je rekao da je žurio u apoteku da drugu kupi lekove, a drugi put kako su ga drugari zamolili da pretera staro gvožđe.

Sledeći put kada je zaustavljen zbog vožnje bez vozačke dozvole, izjavio je da nema novca da plati troškove, nakon čega je dobio kaznu zatvora od 15 dana, a s obzirom na to da poslednje četiri godine, kazne za počinjene prekšaje nije platio, u zatvoru je trebalo da odsluži kaznu zatvora sve do septembra ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track