TRAGOVI IZ KOLA, SA ODEĆE I OBUĆE, SNIMCI I BAZNE STANICE REŠAVAJU DANKINO UBISTVO?! Evo koja sve veštačenja se rade u istrazi!
Foto: Nemanja Nikolić

više javno tužilaštvo u zaječaru

TRAGOVI IZ KOLA, SA ODEĆE I OBUĆE, SNIMCI I BAZNE STANICE REŠAVAJU DANKINO UBISTVO?! Evo koja sve veštačenja se rade u istrazi!

Crna Hronika -

Za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora potraga traje već 14 dana, od kada su kao osumnjičeni za njeno ubistvo uhapšeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), a u okviru istrage u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u toku je ispitivanje svedoka, nakon čega će, kako je Kurir već pisao, osumnjičeni moći da budu prebačeni u Beograd na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Dejan Dragijević I Srđan Janković
Dejan Dragijević I Srđan Janković foto: Nemanja Nikolić

Pored toga, tužilaštvo je naložila i druga veštačenja u sklopu istrage.

- To su uobičajene procedure, u pitanju se veštačenje tragova izuzetih sa automobila kojim je Danka udarena, kao i tragova izuzetih sa odeće i obuće okrivljenih i predmeta koji su iz njihove kuće zaplenjeni posle hapšenja - objašnjava nam izvor i dodaje da su veštačenja u toku, ali da su to analize koje se ne mogu završiti za jedan dan.

Kako je Kurir pisao još pre nekoliko dana, pored gore pomenutih veštačenja, u sklopu istrage će se obaviti i telekomunikaciona veštačenja, prostornovremensko veštačenje, biološka veštačenja i druga.

Danka Ilić, nestala, devojčica, Bor
foto: Printscreen/Facebook

- Dok se ispituju svedoci u tužilaštvu okrivljeni ne mogu da budu upućeni na psihijatrijsko veštačenje, budući da su obojica tražila da prisustvuju saslušanjima svedoka. Dok se čeka veštačenje osumnjičenih, u toku su druge dokazne radnje - veštanja tragova na i u automobilu "fiat panda" kojim je Danka navodno udarena, a zatim prebačena u zadnji deo automobila, odakle su uzeti predmeti koji se takođe analiziraju od strane stručnjaka, kao i DNK veštačenja uključujući i garederobu osumnjičenih - kaže izvor Kurira i objašnjava da se rade i sva ostala veštačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata...

Prema njegovim rečima, sva veštačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

- Veštačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gde je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odeći osumnjičenih ili nekoj od zaplenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dete stradalo - kaže izvor iz istrage.

Danka Ilić
foto: Printscreen

Na kraju, veštačenje baznih stanica i telefona Dargijevića i Jankovića potvrdiće tačno kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fiat panda".

- Važno je i da se pronađe telo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vreme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se telo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija - kaže sagovornik.

Ivana i Miloš Ilić
Ivana i Miloš Ilićfoto: Kurir.rs

U ponedeljak je, da podsetimo, kao svedok saslušana majka Dejana Dragijevića, Svetlana, a juče majka i otac Danke Ilić koji su ispričali da su kobnog dana videli osumnjičene, a iskaz u tužilaštvu su davali u njihovom prisustvu.

- Svi koji su bili u kontaktu sa detetom, imali saznanja, učestvovali u potrazi ili videli bilo šta sumnjivo kobnog dana svedočiće u tužilaštvu - objašnjava nam izvor.

Bonus video:

13:24

ADVOKAT OTKRIO KAKO ĆE PROMENA BRANIOCA UTICATI NA SLUČAJ UBISTVA MALE DANKE! Nemanja Milošević: Javnost očekuje nova saznanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track