"HONDOM" UDARIO PROFESORA SA 23 NA SAT: Odloženo suđenje za smrt bivšeg direktora "Niteksa", okrivljeni mora na operaciju
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

osnovni sud u nišu

"HONDOM" UDARIO PROFESORA SA 23 NA SAT: Odloženo suđenje za smrt bivšeg direktora "Niteksa", okrivljeni mora na operaciju

Crna Hronika -

Suđenje motociklisti Ivanu Jovanoviću (49), optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao bivši direktor fabrike "Niteks", Mile Novaković (81), odloženo je danas u Osnovnom sudu u Nišu.

Predstavnica Jovanovićeve odbrane je podnela danas sudskom veću medicinsku dokumentaciju po kojoj bi okrivljeni trebalo da operiše kuk, pa je iz tog razloga suđenje odloženo za 4. juli ove godine.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Novaković, podsetimo, dogodila se na Bulevaru Zorana Đinjđića u Nišu 21. maja prošle godine. Prema ranijim navodima iz sudnice, oko 13.20 sati tog dana Novaković je prelazio ulicu van pešačkog prelaza.

- Jovanović je bio na motoru "honda" i išao je brzinom od 23 kilometara na sat. Njihov kontakt se zbio na sredini leve trake, a nakon udara Novaković je odbačen na drugu stranu kolovoza. Tada je Novaković zadobio teške povrede glave, grudnog koša, ruku i nogu, a usled kojih je iste večeri preminuo u niškom Univerzitetsko kliničkom centru - podseća naš izvor.

Prof. dr Mile Novaković je bio dugogodišnji direktor niškog tekstilnog preduzeća "Niteks" . Bio je doktor tehničkih nauka i diplomirani inženjer tehnologije i redovni profesor Univerziteta u Nišu. Nerkada je bio i narodni poslanik Socijalističke partije Srbije.

Bonus video:

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track