"ZVICER NARUČIO OTMICE ZBOG ŠKALJARSKIH PARA" Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću u CG, trebalo da se uključe video linkom
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Printscreen/Libertas, MUP RS

viši sud u podgorici

"ZVICER NARUČIO OTMICE ZBOG ŠKALJARSKIH PARA" Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću u CG, trebalo da se uključe video linkom

Crna Hronika -

Zbog protesta crnogorskih advokata i danas je dloženo ročište za kontrolu optižnice protiv okrivljenih Radoja Zvicera, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih za predmet ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Spahić, Radulović i Hodžić
Spahić, Radulović i Hodžić foto: Printscreen, Printscreen/Facebook

U ovom postupku, optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, optuženi su i državljani Srbije Marko Miljković, Veljko Belivuk i Nebojša Janković. Za njih je tehnička služba podgoričkog Višeg suda obezbedila prisustvo ovom ročištu puterm video-linka. Međutim, advokat Marko Radović je u ime Advokatske komore Crne Gore i svojih kolega sudu saopštio da je zakazan portest podrške za njihovog kolegu koji je napadnut pre nekoliko dana i tada teško povređen. Radović je dodao da je karakter tog okupljanja prekid rada danas na neko vrijeme.

To je uvažilo sudsko veće kojim predsedava sudija Boris Savić i ukazalo na to da osuđuju svaki vid nasilja.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljković foto: Libertaspress/Sky aplikacija

Podsećamo, pored Raoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Milana Vujotića, Dragana Kneževića, na optužnici su i Marko Miljković, Veljko Belivuk, Ratko Živković, Nebojša Janković, kao i još 22 okrivljenih.

Prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, Kotoranin Radoje Zvicer krajem jula 2020. godine naredio je otmicu Damira Hodžića i Adisa Spahića jer je smatrao da su oni, kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara, znali gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

Inače, Alan Kožar ubijen je u julu 2020. godine na Krfu, a važio je za pripadnika škaljarskog klana.

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: CorfuPress, MUP RS

Ovaj slučaj postao je posebno predmet istrage kada se pojavila informacija da su saradnici kavčkog klana iz Beograda osumnjičeni, i to Veljko Belivuk i Marko Miljković. Kako je opisano u optužnici, ova kriminalna grupa je posmrtne ostatke svojih žrtava bacila u rupu predviđenu za septičku jamu, zatim su neki deelovi premeštani u rake koje su kopali građevinskim mašinama.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua

Kako smo ranije pisali, tužilaštvo smatra da su Hodžić, Spahić i Mile Radulović Kapetan namamljeni u kuću u Spužu, gde su ih 14. oktobra 2020. godine dočekali Belivuk, Miljković i Janković. Tada su, kako se sumnja, hicima iz pištolja ubili Hodžića i Jankovića, dok su Radulovića oteli i mesecima držali u zatočeništvu, a na kraju su i njega ubili. Tela ubijenih nisu pronađena.

(Kurir.rs - Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track