UBICA VLASNIKA MENJAČNICE OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: U Novom Sadu presuda za smrt Janićijevića! NJEGOV SESTRIĆ: Zadovoljni smo!
Foto: Kurir

doživotna robija

UBICA VLASNIKA MENJAČNICE OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: U Novom Sadu presuda za smrt Janićijevića! NJEGOV SESTRIĆ: Zadovoljni smo!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Novom Sadu danas je na doživotnu robiju osuđen Bojan Jovičić (45) zbog toga što je na svirep i podmukao način i iz koristoljublja, ubodima nožem usmrtio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića (46).

Jovan Janićijević, Veternik, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Ovo je za Kurir potvrdio Jovanov sestrić Đorđe koji je za Kurir rekao da je porodica zadovoljna maksimalnom kaznom na koju je Jovičić osuđen.

- Mogu da kažem da smo srećni, ako ovo može da se nazove srećom i ako možemo da kažemo da je pravda pobedila. Zadovoljni smo presudom, ali će nam zauvek ostati žal za našim Jovanom - rekao je Đorđe i dodao da je osuđeni hladnokrvno saslušao presudu, posle čega su ga sproveli nazad u pritvor.

Tokom postupka je nesumnjivo dokazano da je Jovičić počinio delo na način na koji je to opisano u optužnici. Tužilac Jelena Stojaković Mustakas je naglasila da je Janićijević zadobio 11 ubodnih i 26 reznih rana, od kojih je preminuo.

Bojan Jovičić
Bojan Jovičićfoto: Privatna arhiva

- Okrivljeni je negirao da je kobnog dana došao s namerom da usmrti Janićijevića, već ne naveo da je bio napadnut i da se branio. Smatram da se ne može potpuno pokloniti vera odbrani okrivljenog jer je odbranu izneo tek kada se detaljno upoznao sa dokaznim postupcima - predočila je tužilac Stojaković Mustakas.

Jovan Janićijević, Veternik, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Bojan Jovičić je bio optužen da je 24. januara prošle godine u novosadskom naselju Adice ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevica, a potom pobegao. Uhapšen je 2. februara prošle godine na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici Srbije, a 19. marta je izručen Srbiji.

Kurir. rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track