UHAPŠENA ADVOKATICA! PREVARILA RUSE ZA 200.000 EVRA: Obećala im državljanstvo Srbije, pa uzela novac! Sumnja se da ima još žrtava
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

prvo osnovno javno tužilaštvo

UHAPŠENA ADVOKATICA! PREVARILA RUSE ZA 200.000 EVRA: Obećala im državljanstvo Srbije, pa uzela novac! Sumnja se da ima još žrtava

Crna Hronika -

Advokatica I. B. I. (35) i S. P. (32) uhapšeno su u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo prevara, tako što su trojicu državljana Rusije doveli u zabludu da im mogu srediti srpsko državljanstvo i za to su im uzeli 200.000 evra.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičenog. Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

- Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osumnjičeni I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je osumnjičeni S.P. negirao izvršenje krivičnog dela. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritovra, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Pozivamo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

Bonus video:

00:54

NA SASLUŠANJU SAM DEMANTOVALA BRANIOCA UBICE JER JE IZNELA OVE DETALJE Advokatica oštećene porodice: Niko nije poverovao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja