OGLASIO SE SUD U SMEDEREVU POSLE HAOSA: Stražari sprečili teže posledice, još se ne zna kad će se ročište protiv Blažića održati
Foto: Nenad Kostić

saopštenje

OGLASIO SE SUD U SMEDEREVU POSLE HAOSA: Stražari sprečili teže posledice, još se ne zna kad će se ročište protiv Blažića održati

Crna Hronika -

Viši sud u Smederevu oglasio se saopštenjem nakon incidenta koji se juče dogodio na suđenju okrivljenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, a koji se tereti da je 4. maja prošle godine počinio maskar u selima Dubona i Malom Orašje kod Smedereva gde je ubio devet ljudi, dok je njih 12 teško ranio.

- Pripremno ročište u predmetu Višeg suda u Smederevu protiv optuženog Uroša Blažića iz Mladenovca zbog krivičnog dela teško ubistvo zakazano za 23. maj 2024. godine prekinuto je pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio u trenutku kada su optuženi od strane pripadnika straže Okružnog zatvora u Smederevu uvedeni u sudnicu. Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice. Datum održavanja narednog ročišta biće naknadno određen - piše u saopštenju nadležnog smederevskog suda.

dovođenje ubice uroša blažića
dovođenje ubice uroša blažićafoto: Nenad Kostić

Pa da podsetimo, jučerašnje suđenje prekinuto je nakon što su roditelji žrtava burno reagovali kada su videli Uroša Blažića sa pancirom na sebi. Nekolicina roditelja skočila je i tada su popadale stolice na kojima su sedeli. Uz psovke i uvrede krenuli su ka Blažiću koji je zakoračio u sudnicu. Stražari su brzo reagovali i trčećim korakom odveli Uroša i njegovog oca Radišu Blažića na bezbedno. Inače, stariji Blažić tereti se da je obezbedio nelegalno oružje sinu koji je te večeri 4. maja koristio u krvavom piru.

bežanje blažića nakon incidenta
bežanje blažića nakon incidentafoto: Nenad Kostić

Takođe, u celokupnoj drami dogodilo se i to da je Zorica Panić, majka žrtava Kristine i Milana Panića iz Dubone uzela šaržer od jednog stražara sa kojim je napustila sudnicu.

Suđenje je prekinuto, a bilo je reči o tome da će se suđenje nastaviti, odnosno premestiti u Specijalni sud u Beogradu zbog bezbednosti.

Bonus video:

00:22

Dovođenje Uroša Blažića na suđenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track