OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON I U SRBIJI POKUŠAO DA OPERE 2,5 MILIONA EVRA: Protiv najpoznatijeg pljačkaša podignuta optužnica!
Ljubomir Romanov, Tamara Eklston, Foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, screenshot

Kurir saznaje

OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON I U SRBIJI POKUŠAO DA OPERE 2,5 MILIONA EVRA: Protiv najpoznatijeg pljačkaša podignuta optužnica!

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je podiglo optužnicu protiv Ljubomira Romanova i još osam okrivljenih koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranja novca i navođenje na overavanje neistinitiog sadržaja.

Tamara Eklston
foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Optužnica je podignuta protiv Ljubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića - potvrđeno je iz tužilaštva.

Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti, kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari, čime su u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra.

Ljubomir Romanov
Ljubomir Romanovfoto: Printscreen/Daily Mail

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih - kažu za Kurir iz tužilaštva i dodaju da je optužnica predata na potvrđivanje Višem sudu, Posebnom odeljenju za organizovani kriminal u Beogradu.

Ljubomir Romanov, kako je Kurir pisao,bio je na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. godine iz kuće ćerke vlasnika Formule 1, Tamare Eklston, odneli nakit i novac ukupne vrednosti 25 miliona funti.

Podsetimo, Romanov koji je označen kao "mozak pljačke" Tamare Eklston i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru prošle godine u Beogradu.

Inače, ništa od ukradenih dragocenosti nije vraćeno Tamari Eklston.

Ogromna zgrada na Vračaru, u strogom centru Beograda, luksuzan stan u prestižnom delu prestonice - Beogradu na vodi, kuća sa bazenom u Obrenovcu, skupi automobili, od "ferarija" i "poršea" do "audija" i "golfova" poslednje generacije, samo su deo imovine koja je, prema nezvaničnim informacijama, privremeno zaplenjen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Bonus video:

00:35

Lopov iz Dobanovaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja