Gotovini i Markaču odbijeni novi dokazi

Gotovini i Markaču odbijeni novi dokazi

Crna Hronika -
Žalbeno veće je odbilo Gotovinih pet novih dokaza koji su se odnosili na pobijanje prvostepen presude da su Krajiški Srbi izbegli iz Krajine za vreme “ Oluje” zbog prekomernog granatiranja Hrvatske vojske

ZAGREB – Žalbeno veće Haškog tribunala odbilo je razmatranje novih dokaza koje su predložili advokati hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, jer nemaju nikakvi značaj.

Advokati Gotovine i Markača smatraju da je reč o rutinskoj i proceuralnoj stvari i da ništa nije gotovo jer žalbeni postupak ide svojim tokom, kao i da odbrani predstoji samo da čekaju presudu Žalbenog veća, koja bi trebala biti objavljena pre Božića.

Žalbeno veće je odbilo Gotovinih pet novih dokaza koji su se odnosili na pobijanje prvostepen presude da su Krajiški Srbi izbegli iz Krajine za vreme “ Oluje” zbog prekomernog granatiranja Hrvatske vojske”.

Žalbeno veće je zaključilo da su slični dokazi izvedeni na suđenju, a za deo dokaza zaključili su da su bili na raspolaganju odbrani, objavio je hrvatski portal 24sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track