Usvajanje Marijinog zakona u martu 2013.

Pedofilija

Usvajanje Marijinog zakona u martu 2013.

Crna Hronika -
Predviđa se da svi izvršioci krivičnih dela silovanja ili pedofilije nakon odslužene zatvorske kazne budu pod nadzorom policije i društva

NOVI SAD - Predlog zakona nazvanog "Marijin zakon", po ubijenoj osmogodišnjoj devojčici iz Starih Ledinaca, biće usvojen do marta 2013. godine, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.

On je rekao da je zakon uvršten u zakonsku agendu, urađene su izvesne ispravke i otklonjene nepravilnosti. Za izradu prve verzije zakona korišćen je nacrt koji je sačinio Slobodan Jovanović, otac devojčice koja je pre dve godine silovana i ugušena.

Nacrt zakona, predviđa se da svi izvršioci krivičnih dela silovanja ili pedofilije nakon odslužene zatvorske kazne budu pod nadzorom policije i društva, a osuđenima neće biti dozvoljen ni uslovni otpust.

Pod udar zakona doći će, ne samo budući, već i osuđeni počinioci krivičnih dela do 20 godina unazad.

Zakon predviđa posebne mere za osuđenike posle izdržane kazne zatvora, kao što su obavezno javljanje nadležnom organu policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zabranu posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletnici (vrtići i škole), kao i obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track