Dolijali serijski pljačkaši kuća i menjačnica
Foto: KURIR

Požarevac

Dolijali serijski pljačkaši kuća i menjačnica

Crna Hronika -
Požarevačka policija uhapsila je trojicu muškaraca, a protiv dvojice maloleltnika podnela je krivičnu prijavu zbog serije pljački i provala

POŽAREVAC - Požarevačka policija uhapsila je trojicu muškaraca i podnela prijave protiv dva maloletnika zbog razbojništva i više teških provalnih krađa, saopšteno je danas.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2012. u Velikom Gradištu počinili razbojništvo u menjačnici "Aba" koja se nalazi u diskoteci "Vivko" u Velikom Gradištu, kada su sa fantomkama na glavi i uz pretnju pištoljem od radnice menjačnice oduzeli oko 1.500 evra i pobegli.

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivične prijave protiv Davida S. (18) i Danijela G. (24) iz Velikog Gradišta, kao i Danijela S. (22) iz Tribroda, zbog više razbojništava i teških krađa. Zbog istih dela policija je podnela krivične prijave i protiv dve maloletne osobe iz Velikog Gradišta, kao i Aleksandra M. (20) iz Velikog Gradišta, za kojim se traga. Osumnjičeni su obijali porodične kuće u Velikom Gradištu i oduzimali novac i zlato.

Novac su delili, zlato prodavali a garderobu u kojoj su bili pri provalama, posle pljački palili. U mestu Dušmanić, posle provale i premetačine, oduzeli su 22.000 evra kao i sav zlatni nakin pronađen u kući.

Oni se sumnjiče i za krađu zlatnog nakita i oružja nađenog u premetačini u porodičnoj kući u mestu Mrčkovac.

Požarevačka policija je tu kriminalnu grupu, koju za sada sumnjiči za sedam teških krađa i razbojništva, uhapsila i uz krivične prijave predala istražnom sudiji suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja