Beka u policiji više od pet sati saslušavali o Luci Beograd
Foto: KURIR

Beka u policiji više od pet sati saslušavali o Luci Beograd

Crna Hronika -
Milan Beko već puna četiri sata nalazi se u svojstvu građanina na saslušanju u Upravi kriminalističke policije gde razgovara o slučaju Luka Beograd

BEOGRAD- Biznismen Milan Beko posle više od pet sati koliko je bio na saslušanju u Upravi kriminalističke policije u vezi slučaja Luka Beograd izašao je oko 17.16 časova iz zgrade.

Beko se u zgradi policije pojavio sam bez advokata. Saslušanje je započelo oko 11 sati i trajalo je do 16.45 časova. Saslušanju osim policije prisustvovao je i nadležni zamenik tužioca za organizovani kriminal.

Po zakonu, policija ima pravo da u svojstvu građanina Beka saslušava četiri sata, a samo uz njegov pristanak davanje iskaza može da traje i duže

S obzirom da je prošlo više od pet sati Beko je najverovatnije dao saglasnost za produžetak saslušanja i ne zna se kada će završiti svoj iskaz u policiji.

Beka policija saslušava u svojstvu građanina o privatizaciji Luke Beograd, koja spada u jedna od 24 sporna predmeta na koje je ulazala i Evropska unija, a novidu se i u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Savet za borbu protiv korupcije je još 2010. godine podneo krivične prijave protiv 17 osoba, između ostalih Milana Beka, ali i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala zbog, kako su naveli, zloupotrebe položaja prilikom privatizacije "Luke Beograd" 2005. godine.

Luka ima u vlasništvu ukupno 220 hektara zemljišta u centralnoj gradskoj zoni, a Generalnim planom Beograda predviđeno je izmeštanje Luke i izgradnja na toj lokaciji stambeno-poslovnog prostora.

Uskoro više informacija.....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track