BEKO: Objasnio sam sve o akcijama Luke Beograd

6 sati davao iskaz

BEKO: Objasnio sam sve o akcijama Luke Beograd

Crna Hronika -
Beko je po izlasku iz zgrade policije rekao da misli da je uspeo za šest sati objasni sve okolnosti u vezi sa preuzimanjem akcija Luke Beograd i ukaže na stvaranje privida o nezakonitostima u postupku privatizacije

BEOGRAD - Saslušavanje Milana Beka u zgradi MUP trajalo je šest sati, a završeno je oko 17.15 časova u Upravi kriminalističke policije, gde je oko šest sati odgovarao na pitanja policije u svojstvu građanina u vezi sa preduzećem "Luka Beograd".

Beko je zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova napustio sam, a na pitanje novinara po izlasku „ kako je bilo? Beko je rekao: „ Jel možemo da se dogovorimo da vam dam izjavu i da sa tim završimo, jer ne bih hteo da ovo pretvaram u pres konferenciju, kazao je Beko i nastavio:

-Danas sam se odazvao zahtevu MUP da dam određene odgovore u pogledu sekundarne privatizacije Luke Beograd. Sastanku je prisustvovao i tužilac. Mislim da sam danas uspeo da u toku šest sati koliko je trajalo davanje iskaza, objasnim sve okolnosti oko preuzimanja akcija Luke Beograd, a posebno da ukažem tužilaštvu i predstavništvu MUP na razloge zbog kojih je više godina stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd, ispričao je Beko.

On je objasnio da se to pre svega odnosi na pokušaj određenih struktura da prikriju nezakonito dodeljivanje 14,1 hektar Luke Beograd drugom korisniku i 4,6 hektara zemljišta na Adi Huji.

- S tim u vezi dao sam svu kompletnu dokumentaciju koja na to ukazuje, rekao je Beko.

Na pitanje novinara da li se plaši da će završiti kao Mišković u zatvoru Beko nije odgovorio.

Posle razgovora Beko je delovao veoma sabrano.

Da podsetimo Milan Beko se u zgradi policije pojavio sam bez advokata, a saslušanje je započelo oko 11 sati i trajalo je do 16.45 časova.

S obzirom da je prošlo više od pet sati od početka saslušanja Beko je najverovatnije dao saglasnost za produžetak.

Beka policija saslušava u svojstvu građanina o privatizaciji Luke Beograd, koja spada u jedna od 24 sporna predmeta na koje je ulazala i Evropska unija, a novidu se i u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Savet za borbu protiv korupcije je još 2010. godine podneo krivične prijave protiv 17 osoba, između ostalih Milana Beka, ali i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala zbog, kako su naveli, zloupotrebe položaja prilikom privatizacije "Luke Beograd" 2005. godine.

Luka ima u vlasništvu ukupno 220 hektara zemljišta u centralnoj gradskoj zoni, a Generalnim planom Beograda predviđeno je izmeštanje Luke i izgradnja na toj lokaciji stambeno-poslovnog prostora.

http://www.youtube.com/watch?v=wsAzmbcpvgw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track