Učenici bacili dnevnike u reku

Da sakriju izostanke

Učenici bacili dnevnike u reku

Crna Hronika -
Pripadnici policijske stanice u Kuršumliji, kako saznaju Južne vesti, identifikovali su učenike koji su, navodno zbog velikog broja neopravdanih izostanaka, ukrali nekoliko školskih dnevnika i bacili ih u reku

KURŠUMLIJA - Grupa učenika trećeg razreda Gimnazije u Kuršumliji ukrala je i bacila u reku Toplicu nekoliko školskih dnevnika.

Pripadnici policijske stanice u Kuršumliji, identifikovali su učenike koji su, navodno zbog velikog broja neopravdanih izostanaka, ukrali nekoliko školskih dnevnika i bacili ih u reku.

Kuršumlijska Gimnazija, u čijem sklopu se nalazi i srednja Ekonomska škola, nema video nadzor i reflektore, pa lopovima nije bilo teško da počine to krivično delo.

Pre samo nekoliko meseci, u Kuršumliji je zabeležen i napad na srednjoškolca Stefana Radovića, a koji se javno deklarisao kao homoseksualac, i to unutar same škole.

Povrenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić utvrdila je nakon postupka da je škola napravila propuste i naložila posebne mere Ekonomskoj školi u Kuršumliji, radi sprečavanja diskriminacije i nasilja.

Istragu povodom ovog slučaja, kako se navodi, vodi i zaštitnik građana Saša Jankoviić, kao i osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

Ni jedna škola nema noćnog čuvara, ali zato ima po jednog školskog policajca, što je malo, sudeći prema pojačanom nasilju u kuršumlijskim osnovnim i srednjim školama u poslednje vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja