Duško Šarić oslobođen za pranje novca od droge

Suđenje se ponavlj

Duško Šarić oslobođen za pranje novca od droge

Crna Hronika -
Apelacioni sud je, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom su Šarić i Jovica Lončar proglašeni krivim za pranje novca, stvaranje kriminalne organizacije i šverca narkotika

PODGORICA - Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je Duška Šarića, brata odbeglog narko bosa Darka Šarića, optužbi da je izvršio krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i neovlasćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Apelacioni sud je, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom su Šarić i Jovica Lončar proglašeni krivim za pranje novca i u tom delu predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, javili su crnogorski mediji.

U saopštenju predsednika Apelacionog suda Svetlane Vujanović navodi se da je taj sud odlučio o žalbama specijalnog tužioca i branilaca optuženih Šarića i Lončara na presudu Višeg suda u Bijelom Polju od 3. maja prošle godine.

"Povodom žalbe specijalnog tužioca, sud je preinačio prvostepenu presudu u oslobađajućem delu, na način što je optuženog Šarića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, jer ovo delo u vreme izvršenja nije bilo zakonom određeno kao krivično", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je Šarić za ta krivična dela bio prvostepenom presudom oslobođen optužbe u nedostatku dokaza.

"Zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Bijelom Polju u delu u kom su optuženi Šarić i Lončar proglašeni krivim za krivično delo pranja novca i u tom delu predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje", dodaje se u saopštenju.

Bjelopoljski viši sud je u maju prošle godine osudio Šarića i Lončara za pranje novca na osam, odnosno šest godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track