BEZ JAVNOSTI: O psihičkom stanju Milovanovića iza zatvorenih vrata

Suđenje za ubistvo Pukanića

BEZ JAVNOSTI: O psihičkom stanju Milovanovića iza zatvorenih vrata

Crna Hronika -
Sud je prihvatio predlog branioca optuženog Željka Milovanovića da veštaka iza zatvorenih vrata ispita o psihičkom stanju njegovog klijenta

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu zatvorio je za javnost suđenje Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam i beogradskom delu njegove kriminalne grupe zbog optužbi da su 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu ubili vlasnika hvatskog "Nacionala" Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franića radi saslušanja veštaka.

Sud je prihvatio predlog branioca optuženog Željka Milovanovića, advokata Dušana Mašića, da veštaka iza zatvorenih vrata ispita o psihičkom stanju njegovog klijenta (Milovanovića).

Milovanovićev advokat Dušan Mašić zamolio je u ponedeljak sudsko veće da odloži sudenje za 15 dana pošto je još toliko njegovom klijentu potrebno da spremi odbranu koju još nije izneo posle više dve dve godine suđenja.

Pošto sasluša veštaka, sud će odlučiti kada će saslušati Milovanovićevu odbranu.

Milovanović je u Hrvatskoj osuđen na 40 godna zatvora, kao neposredni izvršilac ubistva Pukanića i Franića.On je prošle godine 7. februara pokušao da pobegne iz pritvorske jedinice Specijalnog suda u Beogradu zajedno sa optuženim Sretkom Kalinićem osuđenim na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i mnogih drugih ubistava i otmica u kojima je učestvovao kao pripadnik "zemunskog klana", ali su ih sprečili su pripadnici Žandarmerije.

Osim Jocića i Milovanovića, beogradski sud sudi i Milenku Kuzmanoviću.Optužnica srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal tereti Jocića da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo Pukanića i Franjića, 23. oktobra 2008. godine, nakon što je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1,5 milion evra ubije vlasnika hrvatskog "Nacionala".

Tužilaštvo navodi da su, pored Jocića, pripadnici kriminalne grupe bili Milovanović i Kuzmanović.Jocić je uhapšen 27. aprila 2009. u Beogradu, od kada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.Kuzmanović je od 9. marta posle gotovo tri godine pušten da se brani sa slobode.Milovanović je optužen da je postavio eksploziv pored automobila ubijenog hrvatskog novinara, a Kuzmanović da je pripadnicima zagrebačkog dela "Jocićeve grupe" trebalo da obezbedi pasoše za bekstvo, po izvršenom ubistvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track